
Pad Thai
Oh God, deze Pad Thai heeft mij zo goed gesmaakt dat ik droevig was dat mijn maag geen grotere portie aankon. Ken je dat gevoel? Dat iets je zo goed aan het smaken is en dat je zo aan het genieten bent, dat het jammer is dat je genoeg hebt. Je wilt zo graag nog dertig happen binnengooien, maar je lichaam zegt ‘NOPE’, het is genoeg geweest. Ook geen slechte zaak, of course haha.
Toch mogen én moeten we genieten van lekker eten en dat kan je doen met deze overheerlijke Pad Thai, een typisch gerechtje dat iedereen wel zal kennen. Waarschijnlijk hét favoriete afhaalgerecht bij de plaatselijke Thai. Maar raad eens, je kan hem dus gewoon ook zelf maken. Goedkoper én gemakkelijk!


Wat heb je nodig?
- Rijstnoedels: naar keuze
- Eieren
- Een zakje Thaise wokmix
- Rode paprika
- Champignons
- Kipfilets
- Pindanoten: geroosterd en gezouten of naar keuze
- Pad Thai pasta
- Limoen
- Ketchup
- Vissaus
- Sojasaus
- Donkerbruine suiker

Wat moet je doen?
Het handigste bij deze Pad Thai en bij eigenlijk wok in het algemeen, is dat je alle ingrediënten goed op voorhand klaarzet. Alle groentjes snijden, kip snijden, eitjes los kloppen en alles in juiste hoeveelheden klaar zetten.
Verhit dan wat olie in een grote wokpan en voeg er de eitjes aan toe. Roerbak tot ze gaar zijn en haal uit de pan. Vervolgens doe je er de kip in en deze bak je mooi goudbruin op hoog vuur.
Ondertussen meng je alles voor de saus. Dit is: limoen, ketchup, vissaus, sojasaus, donkerbruine suiker en pad Thai pasta.
Voeg de paprika, champignons en wokmix toe aan de kip en roerbak enkele minuten.
Kook ondertussen de noedels.
Giet de saus bij de kip en groentjes, laat kort inkoken en zet het vuur dan lager. Schep de noedels rechtstreeks met een pastaschep uit het water en meteen de wokpan in.
Goed mengen, opscheppen en afwerken met pindanoten en extra limoen. Enjoy!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.


Tips:
- Noedels: Mijn voorkeur gaat uit naar rijstnoedels voor dit recept. Je hebt deze in smalle en brede variant. Je kiest maar gewoon wat je lekker vindt of al in huis hebt.
- Pad Thai pasta: Dit kan je in alle standaard winkels vinden en staat bij de Aziatische producten, vaak in de buurt van de potjes currypasta’s etc.
- Wok mix: Ik nam een wokmix met lekker veel sojascheuten erin maar kies maar welke je voorkeur heeft. Als je eentje kiest zonder sojascheuten zou ik wel apart nog een klein zakje toevoegen.
- Ketchup: dit smaakt natuurlijk door en maakt het geheel zoeter. Heb je het liever wat minder zoet, voeg dan een lepeltje minder toe en eventueel een extra lepeltje sojasaus in de plaats.
- Op voorhand maken: Dit gerecht is het lekkerst om meteen op te eten. Je kan eventueel alle ingrediënten al gesneden en in juiste hoeveelheden klaar zetten, dan staat dit gerecht heel snel op tafel. Als je het toch volledig op voorhand wilt klaarmaken. Maak dan wat extra saus en voeg deze toe wanneer je je portie opwarmt in de microgolfoven.
- Bewaren: De pad Thai blijft 3 dagen goed in de koelkast.
Fan van wokjes? Check dan zeker eens deze gerechten.
- Wok met scampi en broccoli
- Sobanoedels met gewokte spruitjes
- Noedelsalade met tofu
- Noedels met tofu en groentjes
- Wok met peultjes, shiitake en groene kool
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Pad Thai
Equipment
- 1 grote wokpan
Ingrediënten
Voor de wok
- 200 g rijstnoedels
- 3 eieren losgeklopt
- 1 zakje Thaise wokmix
- 1 rode paprika in kleine blokjes
- 6 champignons in kleine blokjes
- 400 g kipfilet in dunne reepjes
- 1 handje geroosterde en gezouten pindanoten grof gehakt
- arachideolie
Voor de saus
- 1 tl pad thai pasta
- sap 1 limoen
- 3 el ketchup
- 2 el vissaus
- 2 el sojasaus
- 1 el donkerbruine suiker
Instructies
- Verhit een scheut arachide-olie in de wokpan en kruid de losgeklopte eieren met peper en zout.
- Voeg toe aan de pan en roerbak tot ze gaar zijn. Haal uit de pan en voeg een scheutje extra olie toe.
- Voeg de kip toe, kruid met peper en bak goudbruin. Breng ondertussen water aan de kook voor de noedels.
- Voeg de paprika, champignons en wokmix toe aan de pan. Roerbak enkele minuten op hoog vuur.
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus en giet bij in de pan.
- Laat enkele minuten doorkoken en zet het vuur lager.
- Kook de noedels (dit duurt meestal maar enkele minuten) en schep ze uit het water, rechtstreeks de wokpan in.
- Roer meteen goed, schep de gewenste portie op en werk af met de pindanoten. Smakelijk!


5 Comments
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Meliena Decuypere
Hey Laurence,
ziet er heerlijk uit! Ik zou dit graag maken maar Thaise roerbakmix is helaas niet beschikbaar waar ik woon 🙁 Kan je me vertellen wat er ongeveer in zit zodat ik dit zo goed mogelijk zelf kan maken?
As Cooked By Ginger
Hey! Daar zit meestal prei, rode ui, rode peper, witte of spitskool en groene paprika in.
Laat het smaken!