Chocolade,  Koekjes

Zondag bakdag: Hazelnootkoekjes met chocolade

Oh die heerlijke zondag bakdagen! Jullie hebben het een paar weken zonder moeten doen. Dat is omdat ik door mijn zwangerschap zelfs niets gebakken (en maak daar meteen ook maar niets gekookt van) kreeg om mijn leven te redden. Excuus! Maar I’m back, de ergste misselijkheid is voorbij en we kunnen weer tegen wat meer geuren. Helemaal klaar dus om jullie weer van zoete lekkernijen te voorzien. Zoals deze lekkere hazelnootkoekjes gedipt in chocolade.

IMG_0037

Ik maakte er een heleboel van en had er nog maar eentje geproefd, toen ik de volgende ochtend opstond en de husband ze allemaal mee had genomen naar het werk. Ik kreeg dus niet de kans om ze meermaals te beoordelen, maar ben wel blij dat de collega’s van mijn man van lekkere koekjes konden genieten op oudejaarsavond (bravo trouwens aan iedereen die moet werken tijdens feestdagen, mijn man incluis). Genoeg daarover, back to the cooookieeesss!!!

IMG_0039

Benodigdheden, voor een 20 tal koekjes:

150 g speltbloem (of andere bloem naar keuze)

1/4 tl (wijnsteen)bakpoeder

100 g boter

60 g suiker

50 g hazelnoten

1/2 tl kaneel

50 g ahornsiroop

snufje zout

Afwerking: 100 g pure chocolade + scheutje melk

IMG_0035

Bereiding:

Zeef de bloem en meng deze met het bakpoeder, de suiker, de kaneel en het zout. Doe de hazelnoten in de blender en mix tot een fijn meel. Voeg dit ook toe aan het mengsel en meng. Voeg vervolgens ahornsiroop en de boter in blokjes toe. Zorg ervoor dat de boter zacht is. Steek de handen uit de mouwen en kneed tot een mooi geheel. Draai het in plastic folie en leg het deeg één à twee uur in de koelkast.

IMG_0036

Verwarm de oven voor op 180°C en neem de bakplaat er alvast uit. Leg er een vel bakpapier op. Rol het deeg tot reepjes die je een beetje plat drukt op de bakplaat (zie foto voor de vorm). Zet 12-15 minuten in de oven.

IMG_0040

Haal de koekjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen. Smelt vervolgens de chocolade. Dit kan je au bain-marie doen ofwel in de microgolfoven met een scheutje melk bij. Dip de koekjes aan beide kanten in de chocolade en laat opstijven. Je kan het opstijven in de koelkast laten gebeuren, dan gaat dit sneller, maar bewaar de koekjes uit de koelkast, dan zijn ze beter van smaak.

Enjoy!

IMG_0034

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *