Ga terug

Hazelnootkoekjes

As Cooked By Ginger
Super lekkere hazelnootkoekjes met chocolade. Een plezier om te maken én om te eten!
Voorbereidingstijd 1 uur 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
30 minuten
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 20 koekjes

Equipment

  • 1 Blender

Ingrediënten
  

  • 150 g patisseriebloem gezeefd
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 60 g suiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 snufje zout
  • 50 g hazelnoten
  • 100 g boter
  • 50 ml ahornsiroop
  • 150 g pure chocolade

Instructies
 

  • Meng de bloem, bakpoeder, suiker, kaneel en zout.
  • Doe de hazelnoten in de blender en mix tot een fijn meel. Voeg toe aan de droge ingrediënten en meng.
  • Smelt de boter in de microgolfoven en voeg toe, samen met de ahornsiroop. Meng tot één geheel en zet een uurtje in de koelkast.
  • Bebloem je werkvlak en je deegrol en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1/2 cm. Steek er koekjes uit met een ovalen vormpje (zie tips boven deze receptenkaart voor als je geen ovalen vorm hebt).
  • Leg een vel bakpapier op de (koude) bakplaat en leg daar de koekjes op. Bak 13 minuten en haal uit de oven. Leg de koekjes na 10 minuten op een rooster om verder af te koelen.
  • Als de koekjes volledig afgekoeld zijn, smelt dan de pure chocolade en giet het in een smal glas zodat de chocolade hoog genoeg komt om de koekjes in te dippen.
  • Dip de uiteindes van elk koekje in de gesmolten chocolade en laat opstijven op bakpapier of op een rooster.
  • Zet eventueel kort in de koelkast zodat de chocolade kan opstijven. Smakelijk!
Trefwoord Hazelnoot, Koekjes