Granola met kaneel
Granola met kaneel. Hi lieverds! We gaan eens voor een super lekker granola-receptje vandaag en wel voor granola met kaneel. Extra veel kaneel want kaneel is lekker, écht lekker. Ik gebruik het ontzettend graag in gebak, eet het vaak bij mijn appel én… Nu doe ik het ook heel graag in mijn granola. Yum!
Dit receptje is gebaseerd op het recept van Deliciously Ella. Voel je vooral vrij om de noten, zaden en pitten die erin zitten te vervangen of aan te vullen met andere varianten die je lekker vindt. Oh en laat het smaken, hé!
Wat heb je nodig?
- Havervlokken
- Pecannoten: kan vervangen worden door walnoten eventueel
- Amandelen
- Chiazaad
- Pompoenpitten
- Zonnebloempitten
- Kokosolie
- Honing: kan vervangen worden door agave- of rijstsiroop
- Kaneel
Wat moet je doen?
Je moet om te beginnen de oven voorverwarmen en dan alle droge ingrediënten onder elkaar mengen in een grote mengkom. Dit zijn de havervlokken, pecannoten, amandelen, chiazaad, pompoenpitten en zonnebloempitten.
Laat vervolgens de kokosolie, honing en kaneel smelten in een pannetje op het vuur, roer continu. Van zodra het mooi tot een geheel versmolten is, mag je het bij de droge ingrediënten gieten. Meng heel goed en stort alles in een grote ovenschotel of rechtstreeks op de bakplaat met een bakpapier eronder.
Bak een half uurtje en roer elke 10 minuten goed om. Het kan zijn dat als je het rechtstreeks op de bakplaat bakt, je granola sneller klaar is.
Laat de granola volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Vervangingen: Je kan gerust vervangen of aanpassen naar keuze. Hazelnoten, walnoten of andere noten, zaden en pitten kunnen zeker.
- Extra’s: Je kan gerust gedroogde vruchten of chocolade toevoegen. Dit doe je altijd nadat je granola volledig is afgekoeld.
- Bakken: Het is héél belangrijk dat je tijdens het bakken je granola om de 10 minuten goed omschept. Als je dit niet doet, gaat de bovenkant aanbranden en de onderkant niet goed droog zijn. Niet vergeten dus!
- Serveren: Strooi de granola over je yoghurt, eet gewoon een handje als snack, werk er je havermoutpap mee af of eet het gewoon met melk. Hoe dan ook, smaken zal het altijd doen!
- Bewaren: De granola blijft ongeveer een maandje goed in een afgesloten pot of totdat hij nog lekker blijft smaken. Wanneer je granola stoffig ruikt of smaakt, doe je hem best weg en maak je een nieuwe portie.
Laat het smaken!
Zin in meer lekkere recepten voor granola? Neem dan zeker eens een kijkje bij deze toppertjes.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Granola met kaneel
Equipment
- 1 Bakplaat met vel bakpapier
Ingrediënten
- 250 g havervlokken
- 100 g pecannoten grof gehakt
- 80 g amandelen grof gehakt
- 50 g chiazaad
- 100 g pompoenpitten
- 80 g zonnebloempitten
- 3 el kokosolie
- 3 el honing of agave- of rijststiroop
- 3 tl kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de droge ingrediënten, behalve de kaneel, in een grote mengkom.
- Doe de kokosolie, honing en kaneel in een steelpan en smelt op het vuur tot één geheel.
- Giet bij de droge ingrediënten en meng heel goed, tot alle droge ingrediënten nat zijn.
- Doe op de bakplaat (met vel bakpapier erop) en spreid gelijkmatig uit. Bak 30 minuten in totaal en schep goed om om de 10 minuten. Dit is heel belangrijk.
- Laat volledig afkoelen en bewaar in een afgesloten pot.
7 Comments
Lena
Net getest en ‘mijn’ granola ziet er geweldig uit!! Morgenvroeg mijn eerste yoghurt met zelfgemaakte granola. Ik ben gegaan voor de helft en zonder rozijnen (die pluk ik er anders altijd uit).
As Cooked by Ginger
Dag Lena, klinkt super. Als je hem zo lekker vind als mij, ga je heerlijk kunnen genieten morgenvroeg. Laat het alvast smaken!
Pingback:
Pingback:
Marina
Hey! Klinkt heerlijk. Kan je de kokosolie eventueel ook vervangen door arachideolie? En chocoladehaksels niet mee laten smelten, juist? Groetjes, Marina
As Cooked By Ginger
Hey! Je kan het proberen, maar ik geef wel de voorkeur aan kokosolie voor deze granola.
Chocolade inderdaad pas toevoegen wanneer de granola is afgekoeld 😉
Groetjes,
Laurence
Pingback: