Feestdagen

Ginger’s kerstmenu 2024

Ginger’s kerstmenu 2024. Wat een jaar alweer. Er gebeurde zoveel en het jaar is weer voorbij gevlogen. Ik herinner me het lekkere kerstmenu van vorig jaar nog en nu staat het volgende alweer online. Wat vliegt de tijd!

Al vele jaren voorzie ik jullie van een grote hoeveelheid aan kerstinspo. Neem zeker eens een kijkje bij al mijn vorige kerstmenu’s.

Ik heb ook voor deze kerstperiode niet stil gezeten en jullie voorzien van super veel inspiratie voor de feestdagen. Mijn hele Instagram staat er vol mee. Ga daar zeker ook checken voor extra kerstinspiratie!

Maar natuurlijk, zoals elk jaar, voorzie ik hier op de blog ook een volledig kerstmenu. Helemaal tot in de puntjes uitgewerkt. Hierbij houd ik zoals altijd rekening met: gemak, dingen die je zoveel mogelijk op voorhand kan maken, budget, handig voor grote groep te maken, genoeg groentjes en een combinatie die niet té zwaar is. Al dient kerst natuurlijk ook om een beetje te overdrijven, hé. Dé dag bij uitstek om eens alles te geven aan tafel haha.

Wat heb ik dit jaar allemaal voor jullie in petto? Zoveel lekkers. Komt ie!

Hapje 1 – Loaded witte bonen dip

Een topper van een hapje en eentje om helemaal happy van te worden. Boordevol smaak en een ideaal gerechtje om het feest mee te starten.

Hapje 2 – Risottoballetjes

Heerlijke arancini, gemaakt met een risotto van salie en kastanje. Té lekker dit!

Hapje 3 – Sushi cups

Een gemakkelijk te maken aperitiefhapje met rijst, zalm en nori. Heel lekker, simpel en een favorietje van iedereen!

Hapje 4 – Snelle worstenbroodjes met 3 ingrediënten

Deze snelle worstenbroodjes zijn té lekker. Ze kwamen alleen op Instagram en je kan ze hier vinden.

Voorgerecht – Tonijn met boontjes, spek en amandel

Oh la la, één van mijn favorietjes van dit menu. De boontjes zijn zot lekker en de tonijn erbij, hmmm. Ben je geen fan van tonijn? Kies gerust voor een stukje steak, zalm of halloumi in de plaats!

Hoofdgerecht (vlees) – Varkensrollade met butternut en kroketjes

Ik ga het zeggen: Eén van mijn lievelingshoofdgerechten van de afgelopen kerstmenu’s. Zo lekker dat dit gesmaakt heeft en voor mij echt op en top kerst.

Hoofdgerecht (veggie) – Linzenragout

De veggies worden soms al eens verwaarloosd bij kerst vind ik persoonlijk. Ze krijgen zo’n snel afgebakken vleesje of moeten het stellen met de side dishes. Voor mensen met weinig veggie ervaring, is deze ragout echt ideaal om te maken. It shows you care, het is heel gemakkelijk en toch heel lekker. Met liefde gemaakt = met liefde gesmaakt.

Bijgerecht – Peer uit de oven met gorgonzola en noten

Wat een topper van een side dish. Super smaakvol en heel lekker bij zo goed als elk stukje vlees dat je gaat serveren. Heel leuk om als extra bijgerecht op tafel te zetten. Als aanvulling van de klassiekere boontjes met spek, salades en appeltjes met veenbes.

Dessert – Espresso martini ganache met koffieroom

Wat een topper, dit! Zo lekker, zo yummy, zo smeuïg, zo creamy,.. Het heeft alles wat je van een dessertje zou willen. Een echte espresso martini voor erbij? Ik zou er geen nee tegen zeggen. Enjoy!

Koekje bij de koffie 1 – Biscotti met amandel en veenbes

Deze vond ik ZO lekker, wow! Toegegeven, ik ben een echte biscotti fan. Ik weet niet precies waarom, maar ik eet het super graag én ik maak het ook heel graag. Het is leuk om te maken en veel gemakkelijker dan je zou denken.

Koekje bij de koffie 2 – Feestelijke cake pops

Deze cake pops zijn super lekker, leuk om te maken én.. Zien ze er niet super feestelijk uit?

Zo dat was het alweer voor dit kerstmenu. Joepie! Stuk voor stuk pareltjes. Veel ervan kan je op voorhand klaarmaken. Bvb het dessert, de koekjes bij de koffie, de loaded bonendip, de boontjes van het voorgerecht, de rollade kan je al volledig samenstellen en de linzenragout wordt zelfs lekkerder na een dagje. De arancini kan je heropwarmen in de airfryer en ze blijven krokant. I mean…

Beste kerstmenu ever! Laat het smaken en fijne feesten!

Liefs,

Ginger

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *