-
En plots sta je in Delhaize Magazine
Zoals jullie weten ben ik ondertussen al bijna een half jaartje ambassadrice van Delhaize en dat heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Mogen proeven van nieuwe en lekkere producten, bijleren over hun visie op voeding, naar leuke events gaan (lees: dagje Knokke met het team, als eerste de nieuwe meeneemmaaltijden van Pascale Naessens mogen gaan proeven,..) én, de buitengewone kans krijgen…
-
Kerstdiner: Geroosterde pompoen met glazuur van mosterd en bruine suiker
We gaan verder met ons kerstmenu vandaag. Dit doen we met een tweede bijgerechtje. Eentje om duimen en vingers bij af te lekken. Pompoen, zowat de favoriet van de (blog)wereld. Pompoen is mooi, geeft een geweldige kleur aan je eten en is lekker in zowel zoet als zout eten. Het is zo veelzijdig dat zowat iedereen er dol op is.…
-
Kerstdiner: Salade van babywortel
The X-mas menu continues en vandaag starten we met de eerste van de twee bijgerechten die ik voor jullie gemaakt heb. Een simpele wortelsalade die toch ook een beetje anders is. Bijgerechten zijn echt wel belangrijk bij Kerstmis (en eigenlijk altijd), vind ik. Ok, het is héél belangrijk dat je vlees, vis,… geweldig lekker is, maar een toplekker bijgerechtje kan…
-
Pizza met brie en veenbessen
Met deze pizza met brie en veenbessen gaan we verder met het kerstmenu. Vandaag zijn we aangekomen bij het voorgerecht. Ik zit persoonlijk nogal graag bij mijn gasten aan tafel en maak bijgevolg graag zaken die ik gemakkelijk op voorhand kan maken en maar in de oven moet steken of even moet opwarmen. Dit gerecht is leuk als voorgerecht als…
-
Geroosterde aubergine met rode paprikadressing
Geroosterde aubergine met rode paprikadressing. De aubergine. Er is verdeeldheid over binnen ons gezin. Mijn man, ikzelf en mijn broer vinden het lekker. Mijn zus en mama vinden het vreselijk en mijn schoonbroer en papa staan er neutraal tegenover. Jullie kunnen me dus wel geloven wanneer ik zeg dat deze, binnen ons gezin controversiële, groente niet zo vaak op tafel…
-
Gemarineerde rode biet met rauwe zeebaars en sinaasappel
Laten we het even over rode biet hebben. You hate it or you love it. Ik vind het lekker, de husband vindt het vies. Toegegeven, ik eet het duizend keer liever rauw dan gekookt. Mijn wederhelft vindt het àltijd vies, MAAR toen verscheen de gemarineerde rauwe rode biet ten tonele en ging het tij keren… Een tijdje geleden besefte ik…
-
Frisse bietensalade
Haa, bietjes. Zo omstreden. Je vindt het of echt lekker of niet te eten. In ons huishouden zijn de kampen verdeeld. Ik ben pro, de echtgenoot absoluut contra. Gekookt vindt hij ze zelfs nog viezer dan rauw. Ik waagde dus een voorzichtige poging met deze rauwe bietensalade, die er bovendien gewoonweg verrukkelijk uitziet, maar het heeft niet mogen zijn. Eigenlijk…
-
Aardappelsalade met feta en rode kool
Ik heb het gedurfd om eens een andere aardappelsalade te maken voor de barbecue, namelijk deze aardappelsalade met feta en rode kool in plaats van de gewone variant. Je weet wel, dé aardappelsalade. Gekookte patatjes met peper, zout, peterselie of bieslook, sjalotje, eventueel één of meerdere hardgekookt eitjes eronder en lekker veel mayonaise. De favoriet van elke Belgische BBQ’er. Ik…
-
Geroosterde paprikadressing
Geroosterde paprikadressing. Kennen jullie het gezegde ‘I don’t mean to toot my own horn, but…’ en dan toot je lekker wel op je eigen horn. Ja, dat ga ik nu dus ook even doen. Deze geroosterde paprikadressing is topper dan top. Ik maakte hem als onderdeel van mijn heerlijke geroosterde aubergines, die overgoten worden met deze prachtige dressing. Perfectie! Last…
-
Kerstdiner: Pompoenquinoa met boschampignons
Mijn allereerste kerstpost van het jaar en wat maakt dat me gelukkig! December en de aanloop naar de feestdagen moet zowat de gezelligste tijd van het jaar zijn. Ja, het is koud, maar de straten hangen vol met kerstversiering, de kerstboom staat in ieders huis, de kaarsjes gaan overal aan, je kan iedereen verwennen met pakjes én er zelf mee…