Feestdagen,  Voor- of bijgerecht

Kerstdiner: Salade van babywortel

The X-mas menu continues en vandaag starten we met de eerste van de twee bijgerechten die ik voor jullie gemaakt heb. Een simpele wortelsalade die toch ook een beetje anders is. Bijgerechten zijn echt wel belangrijk bij Kerstmis (en eigenlijk altijd), vind ik. Ok, het is héél belangrijk dat je vlees, vis,… geweldig lekker is, maar een toplekker bijgerechtje kan je vlees/vis alleen nog maar naar een hoger niveau tillen. Zeker dus niet uit het oog te verliezen.

Deze salade is simpel en je hebt er niet al teveel werk aan. Volg maar even mee.

IMG_8252

Benodigdheden:

1 pak babywortelen (die kleinere met al het groen nog aan)

1 el witte wijnazijn

2 el olijfolie

1 el rijstsiroop of honing

handje verse peterselie

peper, zout

sesamzaadjes (witte en zwarte)

IMG_8253

Bereiding:

Snijd het meeste van het groen van de worteltjes af, maar zorg dat de wortels zeker nog ‘haartjes’ hebben (zie foto). Schil de wortels en kook ze vervolgens beetgaar in een grote pot gezouten water. Ze moeten zacht genoeg zijn om je tanden niet stuk te bijten, maar ze mogen zeker en vast nog wat krokant zijn (zo’n 7-8 tal minuten).

IMG_8255

Giet de worteltjes af , doe ze terug in de pot en zet apart. Meng ondertussen de witte wijnazijn, olijfolie, rijstsiroop of honing, versnipperde peterselie, peper en zout. Giet het geheel over de wortelen en meng zodat alles onder de dressing hangt.

IMG_8256

Dresseer de worteltjes op een mooie schotel en giet de rest van de dressing die nog in de kom zit erover. Werk af met de sesamzaadjes.

Zo simpel, maar echt zo lekker en bovendien ziet het er ook nog eens heel mooi uit.

Smakelijk!

IMG_8251

9 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *