Feestdagen,  Voor- of bijgerecht

Kerstdiner: Geroosterde pompoen met glazuur van mosterd en bruine suiker

We gaan verder met ons kerstmenu vandaag. Dit doen we met een tweede bijgerechtje. Eentje om duimen en vingers bij af te lekken. Pompoen, zowat de favoriet van de (blog)wereld. Pompoen is mooi, geeft een geweldige kleur aan je eten en is lekker in zowel zoet als zout eten. Het is zo veelzijdig dat zowat iedereen er dol op is. Ook ik, dus.

Vandaag maken we er een lekker bijgerecht mee. De mosterd en de bruine suiker zorgen voor zowel een zoete als een ietwat scherpere toets, waardoor je het perfect kan eten met een stukje wild. Geproefd en goedgekeurd!

IMG_7496

Benodigdheden:

1 kleine pompoen

1 flinke el mosterd

2 el donkerbruine suiker

handvol amandelen

rozemarijn

zout

IMG_7500

Bereiding:

Schil de pompoen. Ik deed daar alvast 45 minuten over, maar blijkbaar kan je hem gewoon een paar minuten in de microgolf steken en kan je hem dan gemakkelijk schillen. Het proberen waard, tenzij je nood hebt aan een fikse work-out.

IMG_7498

Snijd de pompoen in halve ringen door hem te halveren, uit te hollen en dan in halve ringen te snijden. Meng ondertussen de mosterd en de bruine suiker. Smeer de pompoen er zeer royaal mee in. Had je een uit de kluiten gewassen pompoen, verdubbel het recept dan, want de pompoen mag echt dik ingesmeerd worden met de mengeling. Leg het geheel op een bakplaat en zet het 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Verkruimel ondertussen de amandelen. Wanneer de pompoen 20 min instaat, strooi je er de amandelen over. Vijf minuten later, strooi je er wat rozemarijn over.

Haal uit de oven. Prik er even in om te zien of de pompoen gaar is en leg de halve ringetjes vervolgens op een mooie schotel of doe ze in een leuke kom.

Smakelijk!

IMG_7494

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *