Soep

Zoete aardappelsoep met rode curry

Zoete aardappelsoep met rode curry. Ik geloof dat het alweer eventjes geleden is dat ik nog eens een soepje op de blog gezet heb en aangezien ik zo’n soepboer ben, ging er een alarm bij mij af. Ik moest dringend een nieuw soepje maken!

Soep in elk seizoen

Soep eet ik in elk seizoen. Het kan me niet schelen dat het buiten 30 graden is, soep zal ik eten. Ik ben zo grootgebracht. Ik herinner me dat we tijdens onze vakanties aan zee, na een hele dag op het strand, bruingebrand terug in het appartementje aankwamen en we ons één voor één gingen douchen. Daarna smeerden we ons in met een dikke laag aftersun en had de mama een grote pot verse soep klaargemaakt. Dan zaten we met zijn alleen naar iets op tv te kijken en met onze rode wangen soep te slurpen. Oh, en toastjes met Boursin te eten. Ook een klassieker.

Dat zijn gewoon heerlijke herinneringen en dat is mede de reden waarom ik zo van soep houd. Nu zijn we te volwassen geworden en gaan we niet meer met de hele familie samen op vakantie, maar soep ben ik altijd blijven slurpen. Lekker én gezond. Plus, mijn mama is de soepmeester der soepmeesters, ik zweer het. Dus aan allen: Drink het, eet het, slurp het.

Wat heb je nodig?

  • Rode paprika’s
  • Zoete aardappelen
  • Rode currypasta
  • Groentebouillonblokjes: of kipbouillon indien gewenst
  • Kokosmelk: uit blik
  • Room
  • Zonnebloempitten
  • Peterselie

Wat moet je doen?

Dat is heel simpel voor deze zoete aardappelsoep met rode curry. Je moet gewoon de zoete aardappelen schillen en in blokjes snijden en de paprika’s ook in blokjes snijden. Dit bak je in een flinke scheut olijfolie in een grote pot. Kruid met peper en zout.

Voeg de rode currypasta toe en meng goed. Laat kort even meebakken en voeg dan het water en de bouillonblokjes toe. Laat koken tot de groentjes gaar zijn en mix volledig glad.

Doe de kokosmelk erbij en warm door. Wanneer de soep opnieuw zachtjes begint te pruttelen, dan mag hij van het vuur.

Schep op in diepe kommen en werk af met een scheutje room, zonnebloempitten en verse peterselie. Smakelijk!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Curry: De rode currypasta is een onmisbaar ingrediënt in deze soep. Laat deze er dus zeker niet uit. Het is het tripje naar de winkel waard.
  • Peterselie: Werk gerust af met basilicum of bieslook in plaats van peterselie.
  • Extra’s: Voeg kippenreepjes, rijst of pasta toe aan de soep om er een maaltijdsoep van te maken.
  • Op voorhand maken: Je kan de soep volledig op voorhand klaarmaken.
  • Bewaren: de soep blijft een 3 tal dagen vers in de koelkast.

Smakelijk!

Zot van soep? Vergeet dan zeker niet deze receptjes te testen!

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Zoete aardappelsoep met rode curry

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, smeuïge zoete aardappelsoep met rode curry. Romig en super vol van smaak door de heerlijke combinatie van groentjes, rode curry en kokosmelk. Enjoy!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Soep
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • Mixer

Ingrediënten
  

  • 2 rode paprika's (ong. 500g) in grote blokjes
  • 2 zoete aardappelen (ong. 700g) geschild, in blokjes
  • 2 tl rode currypasta
  • 1,5 l water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • 2 scheutjes room
  • 30 g zonnebloempitten
  • 2 takjes verse peterselie versnipperd
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot en doe er de paprika en zoete aardappel in. Kruid met peper en zout en roerbak enkele minuten.
  • Voeg de rode currypasta toe en bak een minuutje mee.
  • Giet het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en kook 20 minuten.
  • Mix glad en zet terug op het vuur. Voeg de kokosmelk toe en warm door. Haal de soep van het vuur wanneer deze terug begint te koken.
  • Schep op in diepe kommen en werk af met een scheutje room, zonnebloempitten en peterselie. Smakelijk!
Trefwoord Paprika, Zoete aardappel

2 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept