Salade met scampi en appel
Zoals jullie weten, deel ik op mijn Instagram stories regelmatig foto’s en filmpjes van mijn avondeten. Nooit krijg ik zoveel vragen als wanneer ik mijn salade met scampi post. ‘Wat zit er allemaal in?’, ‘Welke dressing doe je erbij?’, ‘Welke sla gebruik je?’, ‘Welke kruiden doe je op je scampi’s?’. Jullie zijn ontzettend nieuwsgierig naar die salade. Ik zette ze nooit eerder online, omdat ik niet het idee had dat dit jullie zou interesseren. In mijn hoofd is het maar gewoon snel een salade samenstellen omdat ik niets op voorhand klaar gemaakt heb en je zo snel en toch heel lekker aan het eten bent.
Dit gerechtje smaakt me oprecht keer op keer. Hij blijft lekker! Vandaar dus, on popular demand: Salade met scampi en appel.
Benodigdheden, voor 2 personen:
16 scampi’s (ongeveer) + olijfolie, peper, zout, tijm, currypoeder, paprikapoeder
1 appel
zakje gemengde sla naar keuze
12 tal kerstomaten
8 tal radijzen
1/2 komkommer
handvol amandelen
bakje tuinkers
2 stengels lente-ui
Dressing: 1 potje natuuryoghurt, 1 tl mosterd, 1 tl honing, olijfolie, peper, zout (OF: Dressing uit de winkel naar keuze maar honing-mosterd is altijd top!)
Bereiding:
Ontdooi de scampi’s, pel ze en ontdoe ze van hun darmkanaal. Doe ze in een kommetje en giet er flink wat olijfolie bij. Kruid met peper, zout, een snufje currypoeder, voldoende paprikapoeder en goed veel tijm. Zet apart.
Neem er twee mooie borden bij en doe er telkens een grote handvol sla in. Snijd de kerstomaten in twee en de komkommer in blokjes en verdeel over de borden. Snijd de appel in blokjes (ik laat de schil eraan) en doe hetzelfde met de radijzen. Verdeel over de borden.
Verhit een pan op het vuur en bak de scampi’s erin. Telkens een paar minuutjes aan elke kant. Als dit gedaan is, haal je de pan van het vuur.
Meng voor de dressing de ingrediënten samen. De hoeveelheid olijfolie mag je wat kiezen. Begin met 1 el en voeg extra toe als je de dressing wat dunner wilt.
Voeg de amandelen en de scampi’s toe aan de salade. Snijd de lente-ui in schijfjes en snijd de tuinkers uit het bakje. Voeg toe aan de salade. Werk af met de dressing, peper, zout en wat oregano.
Smakelijk!
Laurence
14 Comments
Pingback:
Charity
Vanavond deze salade klaargemaakt. Heel erg lekker receptje! Komt zeker nog op tafel.
Bedankt voor de inspiratie!
As Cooked By Ginger
Hoi! Super leuk om te horen, dankjewel!
Sara Maes
Super lekker recept. Simpel maar lekker 😊
As Cooked By Ginger
Dankjewel 🙂
Lynn
Dit gerechtje maak ik bijna maandelijks. Zo veel lekkere groentjes en zalige scampi’s !
gecombineerd met het honing-mosterdsausje is het echt genieten.
Ik voeg aan het sausje nog curry-mango kruiden, wat een pittig zomers tintje geeft 🙂
As Cooked By Ginger
Super leuk om te horen! Hier komt het ook heel vaak op tafel. Een salade die gewoon écht smaakt en je ook met een voldaan gevoel achter laat, vind ik. Super leuke tip van de curry-mango kruiden. Ga ik ook eens proberen! Bedankt voor je fijn berichtje! 🙂
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Lesley
Mijn favoriete salade ooit! Supermakkelijk & snel, en héél lekker.
As Cooked By Ginger
Ohh leuk te horen!
Kristien
Elk voorjaar & zomer weer een voltreffer !
As Cooked By Ginger
Zo fijn om te horen, merci!