-
Sobanoedelsalade met paprika en komkommer
Hmm, wat een heerlijke, frisse sobanoedelsalade met paprika en komkommer. Weinig ingrediënten, snel klaar, gemakkelijk op voorhand te maken én heel lekker. Oh, en multifunctioneel want je kan dit gerecht perfect als lunch eten of als licht avondmaal. Wat zijn sobanoedels? Dat zijn Japanse noedels obv boekweitmeel. Ze zijn dun en lijken van uitzicht een beetje op volkoren spaghetti, al…
-
Salade met komkommer, courgette en halloumi
Oh ja, dit was nog eens echt een toppertje. Op en top gezond, smaakvol, lekker groen en een streling voor het oog (ook niet altijd onbelangrijk). De husband en ik hadden er een periode vol etentjes en feestjes opzitten. Te veel van het goede, laten we het zo zeggen. De nood aan een lichte en gezonde maaltijd was hoog. U…
-
Zeebaarsfilet met een korstje van noten en een venkel-granaatappelsalade
Laten we het even over lange titels hebben. Vinden we ze tof of net vervelend? Ik weet het zo meteen niet. Soms denk ik, houd het kort en noem het ‘Vis met een korstje van noten’ en dan zullen de mensen op de foto zelf wel zien dat er een salade bij geserveerd wordt. Aan de andere kant vind ik…
-
Salade met quinoa, aardbeien en feta
Geen grotere liefde dan de liefde voor aardbeien. Gewoon overheerlijk! Vanaf het moment dat ze in seizoen zijn, heb ik standaard twee bakjes van deze rode schatjes in mijn koelkast liggen. Ik kan er niet zonder. Zo lekker! We eten ze normaal gezien als tussendoortje, bij het ontbijt, in gebak, bij een dessertje,.. maar waarom proberen we ze niet gewoon…
-
Komkommer-radijs salade met miso zalm
Miso, Miso,.. me so happy. Het is een top ingrediënt, een smaakmaker. Je maakt er in een wip een lekkere bouillon mee, maar je kan het, zoals bij deze bewezen, ook gebruiken als marinade voor je vis. Gepaard met deze Oosterse komkommer-radijs salade is het een verrukkelijk gerecht, dat je vrij gemakkelijk op tafel zet. Dat ik nooit al te…
-
Spirelli met spinazie, feta en kurkuma
Een goed pasta’ke, zoals deze spirelli met spinazie, feta en kurkuma kan toch echt wel smaken van tijd tot tijd en het moet niet altijd ongezond zijn. Ja, je kan een pasta met room en gehakt maken, maar je kan ook een volkoren pasta boordevol groentjes en goede vetten maken. Zoals deze. Om te beginnen zitten in deze pasta drie…
-
Quinoakoekjes met zoete aardappel
Quinoakoekjes met zoete aardappel, klinkt lekker, toch? Ze zijn crispy, voedzaam, vol van smaak en extra lekker met de sriracha dip om ze stevig in te dippen. Ik maakte in het verleden al eens quinoakoekjes en wel deze lekkertjes met spinazie. Vandaag gaan we voor zoete aardappel! Deze koekjes zijn geïnspireerd op een recept van Deliciously Ella, met snufjes Ginger eraan…
-
Salade van meloen en feta
Deze salade van meloen en feta is su-per lekker! Het heeft alles wat je van een zomerse salade wilt. Hij is fris, licht, super gezond, krachtig van smaak en gewoonweg heel lekker. Meloen & feta, een topcombinatie Meloen en feta matchen bijzonder goed samen. De meloen is zoet, zacht en smeuïg en de krachtige smaak van feta past er heel…
-
Zoete aardappeltoast met feta, komkommer en granaatappel
Dit gerechtje is een echte topper. Het is gezond, voedzaam en heel erg lekker. Het is zo ‘eens iets anders’. De dressing zorgt voor een speciale, maar oh zo heerlijke, smaak. Het gaat perfect samen met de feta en de komkommer die wat zuur werd gemaakt. Om duimen en vingers bij af te lekken. Een combinatie van veel verschillende smaken,…
-
Quinoa met zeekraal, waterkers en gelakte zalm
Een tijdje geleden ging ik uiteten in Fiskebar in Antwerpen. Het hoofdgerecht dat ik daar at, warme quinoasalade met gegrilde zeebaars, inspireerde me voor dit gerecht. Een gezonde, voedzame en vullende maaltijd, met een voldaan en goed gevoel nadien. Dat is wat elke maaltijd je zou moeten bieden. Eten zou je moeten gelukkig maken en een goed gevoel moeten geven.…