-
Zeebaarsfilet met een korstje van noten en een venkel-granaatappelsalade
Laten we het even over lange titels hebben. Vinden we ze tof of net vervelend? Ik weet het zo meteen niet. Soms denk ik, houd het kort en noem het ‘Vis met een korstje van noten’ en dan zullen de mensen op de foto zelf wel zien dat er een salade bij geserveerd wordt. Aan de andere kant vind ik…
-
Salade met quinoa, aardbeien en feta
Geen grotere liefde dan de liefde voor aardbeien. Gewoon overheerlijk! Vanaf het moment dat ze in seizoen zijn, heb ik standaard twee bakjes van deze rode schatjes in mijn koelkast liggen. Ik kan er niet zonder. Zo lekker! We eten ze normaal gezien als tussendoortje, bij het ontbijt, in gebak, bij een dessertje,.. maar waarom proberen we ze niet gewoon…
-
Komkommer-radijs salade met miso zalm
Miso, Miso,.. me so happy. Het is een top ingrediënt, een smaakmaker. Je maakt er in een wip een lekkere bouillon mee, maar je kan het, zoals bij deze bewezen, ook gebruiken als marinade voor je vis. Gepaard met deze Oosterse komkommer-radijs salade is het een verrukkelijk gerecht, dat je vrij gemakkelijk op tafel zet. Dat ik nooit al te…
-
Quinoakoekjes met zoete aardappel
Ik maakte in het verleden al eens quinoakoekjes en wel deze lekkertjes. Deze keer probeerde ik eens iets anders uit. Ze zijn geïnspireerd op het recept van Deliciously Ella. God, wat zijn haar boeken goed. Ze staan boordevol heerlijke receptjes. Ik paste het wel allemaal een beetje aan aan de Ginger-normen, uiteraard. Wij aten ze met een frisse salade met…
-
Meloen-feta salade
Zoals de vaste lezers zullen weten, doe ik mee aan de Libelle Lekker blogwedstrijd. De eerste uitdaging was je favoriete gezonde ontbijtje tonen aan de Libelle-lezers. Dat deed ik met deze lekkere pannenkoeken van zoete aardappel. Bij de tweede uitdaging werd me gevraagd een gezonde, slanke lunch klaar te maken. Ik dacht even aan recepten die ik al eens geprobeerd…
-
Zoete aardappeltoast met feta, komkommer en granaatappel
Dit gerechtje is een echte topper. Het is gezond, voedzaam en heel erg lekker. Het is zo ‘eens iets anders’. De dressing zorgt voor een speciale, maar oh zo heerlijke, smaak. Het gaat perfect samen met de feta en de komkommer die wat zuur werd gemaakt. Om duimen en vingers bij af te lekken. Een combinatie van veel verschillende smaken,…
-
Quinoa met zeekraal, waterkers en gelakte zalm
Een tijdje geleden ging ik uiteten in Fiskebar in Antwerpen. Het hoofdgerecht dat ik daar at, warme quinoasalade met gegrilde zeebaars, inspireerde me voor dit gerecht. Een gezonde, voedzame en vullende maaltijd, met een voldaan en goed gevoel nadien. Dat is wat elke maaltijd je zou moeten bieden. Eten zou je moeten gelukkig maken en een goed gevoel moeten geven.…
-
Zoete aardappelpuree met feta en peterselie, vis en wortelnoedels
Zoete aardappel is voor mij persoonlijk echt een topper. Het is mijn go-to aardappelvervanger en je kan er zoveel leuke dingen mee doen. Puree, frietjes, gratin, als groentje bij de wok, smeuïge soep,… De mogelijkheden zijn eindeloos. Het combineert ook goed met zowel vlees, vis als kaas en met verschillende soorten kruiden en noten. Eigenlijk wil ik zeggen dat de…
-
Vis met een korstje van hennepzaad
Eten met een korstje rond… Dat voelt nogal nostalgisch. Ik heb daar niet meteen een reden voor, want het is nu niet zo dat wij dit thuis continu aten. Al kon la mama wel de lekkerste gepaneerde kalfslapjes met pasta en tomatensaus maken. Toch wel één van mijn favorietjes, misschien vandaar het nostalgisch gevoel. Eten met een korstje rond is…
-
Komkommer- en wortelnoedels met mozzarella, croutons en een spiegeleitje
Dat is een hele mond vol, hé, die titel. En eigenlijk kon er nog ‘noten’ bij, maar ik wou niet overdrijven. Het gaat gewoon over een heerlijke, gezonde salade die voor een voldaan gevoel zorgt. Soms als je je salade té gezond en mager wilt maken, heb je gewoon nog keihard honger erna. Als je bijvoorbeeld alleen wat sla, komkommer,…