-
Sobanoedels met gewokte spruitjes
Sommige mensen gaan de titel zien en denken: I’m out. Geen spruitjes voor mij. Daahaaag Ginger, het zal niet voor vandaag zijn. Helemaal oké, natuurlijk MAAR ik heb husband weten te overtuigen met dit gerechtje en hij is ook niet meteen de grootste spruitjes-fan dus misschien is het toch de moeite om te blijven plakken? De spruitjes worden namelijk fijn…
-
Kamut met geroosterde aubergine, broccoli en feta
Ik nam een tijdje geleden nog eens de tijd om op het gemakje door de Delhaize te wandelen. Vaak ben ik gehaast, maar soms wil ik op mijn gemakje doen en eens snuiten tussen alle producten die ik nog niet ken of nog nooit gebruikt heb. De afdeling van de graanproducten moet, samen met de chips- en groenteafdeling, mijn favoriet…
-
Schelvis met zoete aardappel-wortelpuree en zeekraal
Van een gezond winters kostje gesproken.. Bij winters, gezellig eten denken we vaak aan de zwaardere gerechtjes. Stoofpotjes met kroketten, zware ovenschotels en alles wat hartverwarmend en troostend werkt. Maar eigenlijk moet dat niet per se het geval zijn, want je kant perfect een lekker winters gerechtje maken en toch gezond aan het eten zijn. Dit gerechtje is daar een…
-
Kerstmenu – Voorgerecht: Bloemkoolballetjes met witte bonen-crème
Tijd voor het voorgerecht! Degene onder jullie die mijn Instagram stories regelmatig kijken, weten dat ik wat prutswerk heb gehad aan deze balletjes. De verhoudingen waren eerst niet goed waardoor ze niet stevig genoeg waren. Wat tweeks, een beetje amandelmeel en een nieuwe poging later, stonden de balletjes op punt. Helemaal klaar om de ster van dit voorgerecht te zijn,…
-
Spicy aubergine en kip met een heerlijk glaasje Cava
Over dit lekker gerechtje heb ik het zo meteen, ik wil het eerst over de tweede helft van de sprankelende titel hebben, namelijk dat glaasje Cava. Van 18 tem 24 november 2019 is het de eerste editie van de ‘Cava Discovery Week’. Als iemand die toch wel bijna elk weekend geniet van een lekker glaasje Cava, wisten ze me te…
-
Rijstsalade met roodbaars
Vandaag voor jullie een ultra tof, smakelijk en gemakkelijk gerechtje met vis. Een lekker stukje roodbaars. De titel verraadt het al, maar toch wil ik de ‘De Bewuste Visweek’ waarin kiezen voor duurzame vis aangemoedigd wordt, nog even in de kijker zetten. Hoe weet je of je vis duurzaam is? Een tijdje geleden sprak ik al over het MSC/ASC label…
-
Labneh met geroosterde groentjes en za’atar
Jullie weten dat ik als Delhaize-ambassadeur snel op de hoogte ben van nieuwe producten in de winkel. Ik ben vaak enthousiast over deze nieuwigheden, maar dit toppertje maakte me wel héél gelukkig. Want er is vanaf nu ‘labneh’ te koop bij Delhaize. Hé, ho stop, Ginger! Wat is dat? Wel, labneh is in feite uitgelekte yoghurt, afkomstig uit de Midden-Oosterse…
-
Salade met scampi en appel
Zoals jullie weten, deel ik op mijn Instagram stories regelmatig foto’s en filmpjes van mijn avondeten. Nooit krijg ik zoveel vragen als wanneer ik mijn salade met scampi post. ‘Wat zit er allemaal in?’, ‘Welke dressing doe je erbij?’, ‘Welke sla gebruik je?’, ‘Welke kruiden doe je op je scampi’s?’. Jullie zijn ontzettend nieuwsgierig naar die salade. Ik zette ze…
-
Gezonde bowl met boerenkool en een dressing van bloedsinaasappel
Soms heb ik van die periodes dat het ene feestje na het andere volgt en de etentjes vol overdaad zich opstapelen. Geweldig, dat wel, ik leef voor die gezellige tafelmomenten, maar teveel is teveel. Na enkele verjaardagsetentjes van zowel mezelf als husband, een vakantie in Malaga, een vrijgezellenweekend met mijn zotte vriendinnen (nog iemand een jeneverke?), een familiefeest met véél…
-
Zoete aardappel falafel met tahini-dressing
Over dit gerechtje heb ik al zoveel vragen gehad. Vooral over wanneer het online komt. Jullie waren ongeduldig nadat ik de eerste foto ervan postte op Instagram. Ook niet eerlijk, eigenlijk, dat ik er een foto van post zonder het recept al klaar te hebben staan. Ik zal het nooit meer doen, sorry! Ik snap jullie wel, hoor. Deze balletjes…