• Bovenaanzicht van een grote pan met tagliatelle erin met boontjes, parmaham, rode peper en citroen. Afgewerkt met geroosterde amandelschilfers en parmezaan.
    Pasta,  Vlees

    Tagliatelle met boontjes en parmaham

    Deze tagliatelle met boontjes en parmaham is verrassend lekker en heel gemakkelijk om te maken. Alles staat in een handomdraai op tafel en yum, wat een toppertje. Boontjes doen ons vaak aan de Vlaamse klassieke keuken denken. Boontjes met worst en patatjes. Kan van tijd tot tijd zo smaken, maar boontjes zijn zoveel veelzijdiger dan dat! Je kan ze koken,…

  • Pasta,  Vis

    Spaghetti met vis, zeekraal en prosciutto

    Zoals jullie weten, kan ik af en toe geweldig genieten van een lekkere pasta. Wanneer het nogal warm is, mag dat gerust een lichte pasta zijn. Eentje met frisse smaken. Geen spek en room, wel vis en olijfolie. Om even kort door de bocht te gaan. Van deze pasta had ik op voorhand wel een idee, maar hij werd eigenlijk…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Spirelli met kippenworst en salie

    Spirelli met kippenworst en salie. We gaan er niet om liegen. We houden van een gezonde levensstijl, maar we kunnen ook enorm genieten van een heerlijke pasta met worst en een goede roomsaus. Toch? Ik alvast wel. Ik eet over het algemeen erg gezond en af en toe maak ik eens iets ‘minder gezond’ klaar. Zolang het allemaal wat in…

  • bovenaanzicht van een grote pan met pasta in een romige tomatensaus met wodka. afgewerkt met krokante prosciutto en parmezaan.
    Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Penne met prosciutto, olijven en vodkasaus

    Penne met prosciutto, olijven en vodkasaus. Hoor ik daar vodka? Jawel, toch wel! Het is voor mij een gewoonte geworden om mijn pastasauzen altijd met witte of rode wijn klaar te maken (en soms rosé als ik zonder zit, kan allemaal!), maar af en toe moet je buiten je comfortzone treden en gewoon eens voor iets anders gaan. Vodka, dus.…

  • Pasta,  Vis

    Spaghetti met gegrilde tonijn

    Zoals beloofd in het begin van januari, toen ik mijn nieuwjaarsmenu aan jullie voorstelde, ging mijn recept van het hoofdgerecht nog online komen. En hier is hij dan, de lekkere pasta met een stukje fantastische vis. Vis die je het best zo puur mogelijk laat, die zo lekker is dat je er amper nog iets mee moet doen. Producten die…

  • Gevogelte,  Pasta

    Groene erwtjespasta met kip en spinazie

    Groene erwtjespasta met kip en spinazie. Vandaag nog eens een heerlijke pasta op ‘As cooked by Ginger’ én het is ook nog eens een snelle en eiwitrijke pasta. Want ik gebruik vandaag pasta op basis van groene erwtjes. Ik kwam deze tegen in de winkel en ik eet stiekem heel graag erwtjes én het zag er ook nog eens goed…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vis

    Pasta met gerookte zalm en rucola

    Pasta met gerookte zalm en rucola. Wanneer we pasta eten, dan is het feest. Het is namelijk één van mijn lievelingsdingen om te eten én om te maken. Er zullen weinig pastagerechten zijn die ik niet lust of die ik niet leuk vind om te maken. Pasta voor iedereen! Het is ook fijn om te maken omdat iedereen het altijd…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Penne met een romige paprikasaus en kalfsvlees

    Hier ben ik weer met een geweldig lekkere pasta, al zeg ik het zelf. Moet af en toe kunnen, hé, jezelf prijzen omwille van je kook’kunsten’. Deze pasta maakte ik een beetje zonder voorbereiding. Ik wilde graag iets met mijn paprika’s doen die stilaan het levenseinde naderden én ik had ongelooflijk veel zin in pasta. Dat stond dus vast. Toen…

  • Pasta,  Vis

    Spaghetti Puttanesca

    Zoals jullie weten probeer ik mijn pasta-inname te beperken tot één maal per week. Dat lukt de ene week al beter dan de andere. Want geef toe, een lekkere pasta is het beste ter wereld. Lekker slurpen, smakken, draaien, smodderen op je witte blouse,… I love it! Ik maak vaak pasta’s op basis van tomatensaus met veel look en ui…