• Pasta,  Veggie

    Pasta met courgetti, tomaat en homemade pesto

    Jullie kennen de courgetti ondertussen wel, hé. Ik maakte er in het verleden best wat gerechtjes mee en we halen ze vandaag nog eens boven. Maar vandaag bestaat de pasta wel uit de helft volkoren pasta en de helft courgetti, om toch voor een meer voldaan gevoel te zorgen als wanneer we enkele courgetti gebruiken, wat natuurlijk ook heel lekker…

  • Pasta,  Veggie

    Spaghetti met wortel-walnoot balletjes

    Oh la la, ik had beloofd een tijdje geen pasta gerechtjes te maken voor jullie en ik vind dat het ondertussen lang genoeg geweest is 😉 Nooit te lang zonder pasta, hé. Dat is voor niemand goed. Vandaag een ‘specialleke’, een smaakvolle pasta met lekkere vegetarische balletjes op basis van wortel, walnoot en parmezaan. Zelfs Julien heeft ze goedgekeurd. Heerlijk…

  • Pasta,  Schaaldieren

    Pasta met scampi, courgette en tomaat

    Hmm, van een lekkere pasta gesproken… Soubry daagde me uit om een pasta te maken enkel en alleen met restjes. Waarom? Wel, het is ‘Werelddag van het verzet tegen Armoede’ vandaag. De meeste onder jullie weten dat ik vijf jaar als maatschappelijk werker gewerkt heb. Ik kwam er on a daily basis oog in oog te staan met armoede en…

  • Pasta,  Vlees

    Spirelli met pompoensaus en salie

    Spirelli met pompoensaus en salie. Maandag Shmaandag. Het moet gezegd worden. Grijs weertje, werkendag, een regenachtig weekend achter de rug. Ik heb daarop niks anders te zeggen dan: Maandag Shmaandag. Ge-luk-kig is druilerig herfstweer hét perfecte excuus voor comfortfood, zoals deze spirelli met pompoensaus en salie. Het is volledig toegelaten dan. Meer nog, WE NEED IT. En comfortfood? Dat betekent:…

  • Gevogelte,  Pasta

    Snelle pasta met geroosterde groentjes

    We leven in een tijd waar alles altijd snel moet gaan. Ik ben meer dan schuldig aan het in stand houden van die cultuur. Ik heb géén geduld. Géén. Ik ben altijd gehaast. Altijd. Ergens 10 jaar geleden dat geduld achter gelaten, denk ik. Al kan ik me niet herinneren dat ik ooit een geduldig mens was. Als kind niet…

  • Ovenschotels,  Pasta,  Veggie

    Cannelloni met broccoli en walnoten

    De klassieke cannelloni kennen we allemaal. Met gehakt en bechamelsaus. Uiteraard super lekker! Als we er dan een vegetarische versie van maken, dan grijpen we al snel naar ricotta en spinazie. Ook super lekker. Maar wat als we die lekkere pastabuisjes gewoon eens met iets anders willen vullen? Gewoon eens zot doen. Awel, dan ben je aan het juiste adres,…

  • Pasta,  Veggie

    Spaghetti Carbonara maar dan anders

    Hé Ginger, heb je zin om voor het Delhaize Magazine een receptje te maken met als thema ‘Spaghetti Carbonara met een twist’? Dat moesten ze me natuurlijk geen twee keer vragen. Het is nu de derde keer dat ik een receptje ontwikkel voor het Delhaize Magazine en ik vind het elke keer leuker. We werken steeds met een thema en…

  • Ovenschotels,  Pasta,  Veggie

    Lasagne van gegrilde groentjes

    Om één of andere reden eet ik echt graag lasagne en dat moet zeker niet altijd de klassieke zijn. Er is iets aan de laagjes, kaas, groentjes,… dat het zo heerlijk maakt om je tanden in te zetten. Toch? Het is ook een geweldig gerecht om te maken wanneer je gasten over de vloer krijgt. Je kan het altijd op…

  • Comfortfood,  Pasta,  Wild

    Tagliatelle met ragout van everzwijn

    Hoezee, het is feest. De leuke wildperiode komt er weer aan. Dé periode waar je heerlijke stukken vlees kan vinden in de winkel. Wild, wild, wild en nog eens wild. Hert, eend, everzwijn, hazenrug,… Noem maar op. Ondanks het feit dat ik regelmatig vegetarisch eet, leid ik zeker geen vleesloos bestaan en geniet ook ik af en toe van een…