• Pasta,  Veggie

    Farfalle met paprika-feta saus, spinazie en walnoten

    Wanneer er pasta op het menu staat, ben ik een gelukkig mens. Vroeger, als student, at ik het veel te vaak. Als je maar twee vuurtjes hebt en in het bezit bent van een beperkte hoeveelheid kookkunsten en een nog beperkter budget, is pasta gewoon ontzettend gemakkelijk. Helaas kwam ik toen niet veel verder dan pasta met tomatensaus en spekjes,…

  • Comfortfood,  Pasta

    Spaghetti met walnotenpesto en spekjes

    Enkele dagen geleden kregen jullie het receptje voor de walnotenpesto te zien. Wat een toppertje. Pesto is natuurlijk niet het allergezondste en meest magere gerecht dat er bestaat, maar het is wel verdraaid lekker, toch? Niks mis met af en toe te zondigen. Ik vind pesto het aller lekkerst als het tot een simpele pasta omgevormd wordt. Dat is dan…

  • Pasta,  Vlees

    Glutenvrije tagliatelle met boontjes, parmaham en ei

    Zoals jullie allemaal weten, ben ik enorm gelukkig dat ik mezelf één van de ambassadrices van Delhaize mag noemen. Soms moet ik mezelf nog eens knijpen om er zeker van te zijn dat het echt wel waar is. Bij de aankondiging liet ik al weten dat ik jullie op de hoogte ging houden van leuke, nieuwe producten, dus laten we…

  • Pasta,  Vis

    Spaghetti met vis, zeekraal en prosciutto

    Zoals jullie weten, kan ik af en toe geweldig genieten van een lekkere pasta. Wanneer het nogal warm is, mag dat gerust een lichte pasta zijn. Eentje met frisse smaken. Geen spek en room, wel vis en olijfolie. Om even kort door de bocht te gaan. Van deze pasta had ik op voorhand wel een idee, maar hij werd eigenlijk…

  • Comfortfood,  Pasta,  Veggie

    Spirelli met spinazie, feta en kurkuma

    Een goed pasta’ke kan toch echt wel smaken van tijd tot tijd en het moet niet altijd ongezond zijn. Ja, je kan een pasta met room en gehakt maken, maar je kan ook een volkoren pasta boordevol groentjes en goede vetten maken. Zoals deze. Om te beginnen zitten in deze pasta drie ingrediënten waar ik groots fan van ben en…

  • Gevogelte,  Pasta

    Spirelli met kippenworst en salie

    We gaan er niet om liegen. We houden van een gezonde levensstijl, maar we kunnen ook enorm genieten van een heerlijke volle pasta met worst en een goede roomsaus. Toch? Ik alvast wel. Ik eet over het algemeen erg gezond (buiten de verdorie lekkere koekjes waar ik maar niet van af kan blijven) en af en toe maak ik eens…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Penne met prosciutto en vodkasaus

    Hoor ik daar vodka? Jawel, toch wel! Het is voor mij een gewoonte geworden om mijn pastasauzen altijd met witte of rode wijn klaar te maken (en soms rosé als ik zonder zit, kan allemaal!), maar af en toe moet je buiten je comfortzone treden en gewoon eens voor iets anders gaan. Vodka, dus. Dat werd het en het was…

  • Pasta,  Vis

    Spaghetti met gegrilde tonijn

    Zoals beloofd in het begin van januari, toen ik mijn nieuwjaarsmenu aan jullie voorstelde, ging mijn recept van het hoofdgerecht nog online komen. En hier is hij dan, de lekkere pasta met een stukje fantastische vis. Vis die je het best zo puur mogelijk laat, die zo lekker is dat je er amper nog iets mee moet doen. Producten die…

  • Gevogelte,  Pasta

    Groene erwtjespasta met kip en spinazie

    Vandaag nog eens een heerlijk pastaatje op ‘As cooked by Ginger’ én het is ook nog eens een gluten- en lactosevrije pasta. Moet kunnen! Een tijdje geleden ging ik bij Albert Heijn op zoek naar glutenvrije pasta en ik botste op de groene erwtenpasta. Spirelli’s op basis van meel van groene erwtjes. Ik eet stiekem heel graag erwtjes en het…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vis

    Penne met gerookte zalm en rucola

    Pasta, pasta, pasta! Wanneer we pasta eten, dan is het feest. Eén van mijn lievelingsdingen om te eten. Er zullen weinig pastagerechten zijn die ik niet lust. Normaal gezien maak ik wel zo goed als nooit roomsauzen. Ik had ze al lang afgeschreven omdat roomsauzen altijd zo zwaar zijn en je er dan zo’n belabberd gevoel aan kan overhouden, maar…