-
Gnocchi met butternut en spek
Ik blader graag door kookmagazines. Reportages lezen, nieuwe gerechtjes en producten ontdekken en, het tofste van al, af en toe mijn eigen creaties tegenkomen. Dat laatste is het geval bij het Delhaize Magazine. Een super mooi boekje vol culinaire inspiratie. Zo kwam ik recent dit gerechtje tegen. Gnocchi met butternut, spek en een botersausje. Een gouden combinatie! Of het gesmaakt…
-
Penne met kip en pesto
Een heerlijk, snel, simpel pastagerecht met maar weinig ingrediënten. Dat klinkt als muziek in de oren, toch? Als kersverse – voor de tweede keer – mama en dus een gezin van een man met lange werkuren, een peuter van twee, een pasgeboren baby en ik als zelfstandige, heb ik momenteel nood aan receptjes die snel op tafel staan. Laat deze…
-
Pasta met geroosterde tomaatjes
Gemakkelijker dan dit gerechtje gaat het niet worden. Een easy peasy maar oh zo lekkere pasta boordevol smaak. Wat zijn de voordelen? Het is super lekker Je hebt weinig ingrediënten nodig Het is heel gemakkelijk te maken Jou rest enkel nog een kwaliteitsvolle pasta te kiezen, want die maakt dit gerecht wel. Ik ging voor een pasta van het nieuwe…
-
Pasta mac ’n chili
Wat een verwarrende titel, am i right? Gaan we nu mac ’n cheese eten of gaan we chili eten? Weheeel.. We gaan eigenlijk chili eten met extra veel kaas en pasta. En het is TO DIE FOR. Comfortfood op haar best! Het begon eigenlijk met ‘Too good to go’ – een app die voedselverspilling tegen gaat. Zij vroegen me om…
-
Pastasalade met mozzarella en basilicum
Easy peasy pasta salade, dat is waar we vandaag wel over kunnen spreken. Weinig ingrediënten, snel klaar, heel gemakkelijk te maken en super fris en lekker. Ideaal als licht avondeten of als side dish voor alle gezellige barbecues die er deze zomer nog op de planning staan. Je kan het gerechtje met elke pasta maken die je wilt, maar ik…
-
Penne met scampi en asperges
Hoi! Omdat er zoveel vraag naar het receptje was, ben ik maar als een razende aan de slag gegaan om het op tijd tot bij jullie te krijgen. En hier ben ik dan, met het receptje. Het is een simpele pasta met een roomsausje op basis van witte wijn. Ik gebruikte groene asperges omdat ik dit lekkerder vind in een…
-
Pasta met courgetti, tomaat en homemade pesto
Jullie kennen de courgetti ondertussen wel, hé. Ik maakte er in het verleden best wat gerechtjes mee en we halen ze vandaag nog eens boven. Maar vandaag bestaat de pasta wel uit de helft volkoren pasta en de helft courgetti, om toch voor een meer voldaan gevoel te zorgen als wanneer we enkele courgetti gebruiken, wat natuurlijk ook heel lekker…
-
Spaghetti met wortel-walnoot balletjes
Oh la la, ik had beloofd een tijdje geen pasta gerechtjes te maken voor jullie en ik vind dat het ondertussen lang genoeg geweest is 😉 Nooit te lang zonder pasta, hé. Dat is voor niemand goed. Vandaag een ‘specialleke’, een smaakvolle pasta met lekkere vegetarische balletjes op basis van wortel, walnoot en parmezaan. Zelfs Julien heeft ze goedgekeurd. Heerlijk…
-
Pasta met scampi, courgette en tomaat
Hmm, van een lekkere pasta gesproken… Soubry daagde me uit om een pasta te maken enkel en alleen met restjes. Waarom? Wel, het is ‘Werelddag van het verzet tegen Armoede’ vandaag. De meeste onder jullie weten dat ik vijf jaar als maatschappelijk werker gewerkt heb. Ik kwam er on a daily basis oog in oog te staan met armoede en…
-
Spirelli met pompoensaus en salie
Spirelli met pompoensaus en salie. Maandag Shmaandag. Het moet gezegd worden. Grijs weertje, werkendag, een regenachtig weekend achter de rug. Ik heb daarop niks anders te zeggen dan: Maandag Shmaandag. Ge-luk-kig is druilerig herfstweer hét perfecte excuus voor comfortfood, zoals deze spirelli met pompoensaus en salie. Het is volledig toegelaten dan. Meer nog, WE NEED IT. En comfortfood? Dat betekent:…