
Gepimpte spaghetti pesto
Je kent wel de typische, én overheerlijke, pasta pesto. Een bepaalde soort pasta, ik kies meestal spirelli, met groene of rode pesto, spekjes, kerstomaatjes, basilicum en parmezaan. Supersnel en easy. Maar soms mag het toch dat tikkeltje meer zijn. Dat geef ik je vandaag, de gemakkelijke pasta pesto met een paar extra ingrediënten, zodat je toch net weer iets anders aan het eten bent. Een perfect gerecht voor een zaterdagavond ook. Heerlijk comfortfood met een glaasje rode wijn erbij. Ja ja ja, om duimen en vingers van af te likken, niet? Vind ik toch. Ik ben een grote pastafan. Liefst met een smaakvolle tomatensaus erbij. Ik eet ook véél vaker pasta met een tomatensaus, dan dat ik het met een zware roomsaus of kaassaus zal eten. Gewoon meer mijn ding. Je zal op de blog dan ook makkelijker een lichte pasta dan een zwaar pastagerecht tegenkomen. ‘No biggie zeg’, zeggen je billen nu. Komt ie.
Benodigdheden, voor 2 personen:
250 á 300 g spaghetti, je mag heus wat te veel maken, dan heb je de dag erna nog iets om naar uit te kijken
pot rode pesto, ja ik ga ook ooit eens zelf pesto maken en het op de blog zetten, maar nu nog niet, dus een potje it is
250 g spekblokjes
20 kerstomaten
2 grote tomaten
een halve courgette
1 sjalot, 1 teen look
olijfolie, paprikapoeder, peper, zout, oregano, peterselie, chilipoeder
verse basilicum
parmezaan
Bereiding:
Kook de pasta gaar zoals aangewezen op het pakje. Tijdens het koken van de pasta snijd je je ui en look fijn. Snijd de courgette in dunne schijfjes en snijd de schijfjes in kleine blokjes. Snijd ook de twee tomaten in blokjes.
Stoof de look en ui aan in olijfolie. Voeg na een paar minuten de courgette toe en laat even aanstoven. Voeg de tomaat toe en kruid het geheel met peper, zout, paprikapoeder, een beetje chilipoeder, oregano en peterselie. Laat aanstoven totdat de tomaat plat wordt en zet aan de kant.
Bak de spekjes aan en zet aan de kant
Giet de pasta af en doe het terug in de pot. Voeg het sausje van tomaat en courgette toe en meng alles goed. Voeg de spekjes toe. Halveer de kerstomaten en voeg deze ook toe. Doe er nu 3 volle el pesto bij en meng alles heel goed. De hoeveelheid pesto hangt een beetje van je eigen smaak af.
Tip: geroosterde pijnboompitten zijn hier ook top bij. Zeker doen als je ze in huis hebt, wat bij mij niet het geval was.
Verdeel het eten over twee pastaborden en werk af met verse basilicum en parmezaan.
Buon appetito!

