Comfortfood,  Pasta,  Vlees

Pasta met rode pesto en spekjes

Pasta met rode pesto en spekjes. Je kent wel de typische, én overheerlijke, pasta pesto. Een bepaalde soort pasta, ik kies meestal spirelli, met groene of rode pesto, spekjes, kerstomaatjes, basilicum en parmezaan. Supersnel en easy. Maar soms mag het toch dat tikkeltje meer zijn. Dat geef ik je vandaag, de gemakkelijke pasta pesto met een paar extra ingrediënten, zodat je toch net weer iets anders aan het eten bent.

Lekker & goedkoop

Dit gerecht is super lekker & goedkoop. In deze dure tijden is het zeker geen overbodige luxe als je lekker eten op tafel kan zetten dat niet te duur is. Bij Delhaize proberen ze in te spelen op deze noden en hebben ze gezorgd voor een uitgebreid gamma aan ‘Kleine Leeuwtjes’. Producten die aan een klein prijsje aangeboden worden, zoals rode pesto, spekblokjes,.. Met de SuperPlus kaart zijn er vaak zelfs extra kortingen en kan je ook op gezonde producten kortingen krijgen.

Weekend food = Comfort food

Dit is een perfect gerecht voor een vrijdag- of zaterdagavond. Heerlijk comfortfood met een glaasje rode wijn erbij. Ja ja ja, om duimen en vingers van af te likken, niet? Vind ik toch. Ik ben een grote pastafan. Liefst met een smaakvolle tomatensaus erbij. Ik eet ook véél vaker pasta met een tomatensaus, dan dat ik het met een zware roomsaus of kaassaus zal eten. Gewoon meer mijn ding. Je zal op de blog dan ook makkelijker een lichte pasta dan een zwaar pastagerecht tegenkomen. Ieder zo zijn ding, hé. Komt ie!

Wat heb je nodig?

  • Spaghetti: of een andere pasta naar keuze
  • Rode pesto: jawel, een heel potje!
  • Spekblokjes: Gerookt of gezouten, dat is naar keuze
  • Rode peper: weglaten indien je niet graag spicy food eet
  • Kerstomaten
  • Tomaten
  • Courgette
  • Kruiden: Paprikapoeder, chilipoeder, oregano
  • Pijnboompitten: geroosterd
  • Verse basilicum
  • Parmezaan

Wat moet je doen?

Het is een gemakkelijke maaltijd om te maken. Je start best met het voorbereiden en klaarzetten van alle ingrediënten en dan begin je met het koken van je pasta. Tip: Vergeet niet om zout in het kookwater te doen en houd een glaasje kookwater apart vooraleer je de pasta afgiet.

Bij het voorbereiden van de ingrediënten halveer je de kerstomaten, versnipper je de rode peper en snijd je de tomaten en courgette in kleine blokjes. Rooster ook de pijnboompitten goudbruin.

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak er het spek en de rode peper in aan. Voeg na enkele minuten de courgette toe en kruid met peper en zout en het paprikapoeder, chilipoeder en oregano. Kruid gerust stevig.

Laat de courgette enkele minuten garen en voeg er dan de tomaten het potje pesto aan toe. Yes, het volledige potje. Laat inkoken tot een stevige saus en voeg eventueel wat kookvocht toe (dat je apart hield van de pasta) om wat meer saus te creëren.

Voeg de pasta toe en meng goed.

Verdeel over twee borden en werk af met de pijnboompitten, parmezaan en verse basilicum. Smakelijk!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Rode peper: Kan je weglaten, maar zorgt wel voor de nodige kick.
  • Look & ui: Kan je gerust toevoegen, bak deze samen met het spek en rode peper.
  • Op voorhand maken: Je kan deze pasta volledig op voorhand maken en koud eten of nadien opwarmen in de microgolfoven. Als je hem terug wilt opwarmen in de pan, voeg de pasta dan zeer al dente toe zodat deze niet te plat wordt na opnieuw opwarmen.
  • Op voorhand maken: Zoals hierboven beschreven kan dat dus, maar de pasta is lekkerder à la minute. Je kan eventueel alle ingrediënten al gesneden klaarzetten en de pasta al koken en er wat olijfolie onder mengen zodat deze niet gaat plakken.
  • Bewaren: Deze pasta blijft 2 dagen goed in de koelkast. Warm hem maximum nog één keer op nadat je hem gemaakt hebt. De pasta is ook lekker koud.

Smakelijk!

Zin in meer van dit? I got you!

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Pasta met rode pesto en spekjes

As Cooked By Ginger
Een super lekkere en simpele pasta met rode pesto en spekjes. Gemakkelijk om te maken, goedkoop en verrukkelijk. Wat heeft een mens nog meer nodig 😉
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch, Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g spaghetti
  • 200 g spekblokjes
  • 1/2 rode peper versnipperd
  • 1/2 courgette in blokjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1/4 tl chilipoeder of cayennepeper
  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 potje rode pesto = 190 g
  • 20 kerstomaten gehalveerd
  • 40 g pijnboompitten geroosterd
  • geraspte parmezaan
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper, zout

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking en doe zeker zout in het water. Houd een glaasje kookvocht apart vooraleer je de pasta afgiet.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak er het spek en de rode peper in aan.
  • Voeg na enkele minuten de courgette toe. Kruid stevig met peper en zout en het paprikapoeder, oregano en chilipoeder.
  • Roerbak tot de courgette beetgaar is en voeg de tomatenblokjes en de rode pesto toe. Meng goed en zet het vuur wat lager. Laat indikken tot een saus. Giet er wat kookvocht van de pasta bij om de saus te binden.
  • Voeg de kerstomaten toe en meng. Voeg de pasta toe en meng nog eens heel goed.
  • Verdeel over twee borden en werk af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en basilicum. Smakelijk!
Trefwoord Pasta, Pesto, Spaghetti

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept