Courgettebootjes met gehakt en tomaat
Met courgette kan je alle kanten uit. Het heeft op zichzelf niet zo heel veel smaak, maar je kan het eindeloos combineren. Thuis aten wij niet zo vaak courgette, enkel als soep, maar verder niet echt. Ik denk omdat de mama niet zo’n fan is. Ikzelf daarentegen heb het áltijd in de koelkast liggen. Vorige week zat ik in de trein op weg terug naar huis, uitgehongerd as usual en ik was aan het denken waar ik zin in had. Iets met gehakt. Ok, courgette dan eens proberen? Ok, een bootje maken dan? Ok, ok, ok! Ik begon te koken en had eerst in gedachten het gehakt wat droger te laten en er dan goed wat kaas, cheddar of mozzarella, op te doen, maar tijdens het koken zelf begon ik andere ideeën te krijgen en werd deze lekkere maaltijd geboren. Een topper!
Benodigdheden, voor 2 personen:
2 courgettes
400 g puur rundsgehakt
3 tomaten
1 kleine ui
1 dikke teen look
scheut rode wijn
parmezaan
rozemarijn, oregano, basilicum, tijm
peper, zout, olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Was de courgettes en snijd ze in de lengte in twee. Lepel het vruchtvlees er een beetje uit. Leg ze op de bakplaat met de binnenkant naar boven, besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en rozemarijn. Zet ze in de oven voor 30 minuten.
Verhit vervolgens een scheut olijfolie in de pan en stoof de versnipperde ui en look aan. Voeg na enkele minuten het gehakt toe en bak aan. Blus nu met een flinke scheut rode wijn. Laat de alcohol er uit koken en snijd terwijl de tomaten in kleine blokjes. Wanneer de wijn uitgekookt is, voeg je de tomaten toe en kruid je met peper, zout en een snufje oregano, basilicum en tijm. Laat koken zodat het wat kan indikken. Rasp ondertussen alvast de parmezaan.
Haal de courgettes uit de oven. Schep er het gehakt-tomaatmengsel in en werk af met zoveel parmezaan je zelf wilt.
Heel erg lekker! Enjoy!
7 Comments
aluminium folie
Ooh ze zien er zo goed uit !! Liefs xx Leen
As Cooked by Ginger
Dankje! 😊
Pingback:
Julie
Mijn lievelingsgerecht, zooo lekker!
Ik maak het elke keer er iemand komt eten ^^
As Cooked By Ginger
Oh ja! Deze moet ik zelf dringend nog eens op het menu zetten, zo lekker!
Een heel goed idee om het voor gasten te maken. Lekker gemakkelijk en toch super lekker.
Bedankt voor je reactie!
Laurence
MIREILLE KNOCKAERT
Hey Laurence,
ik vind dit een superlekker gerechtje en voor mezelf maak ik dit steeds klaar zonder meer. Ik zou het nu willen maken voor gasten en zou dan graag nog iets ernaast serveren, maar weet niet direct wat, een soort aardappelgerechtje of wat past er hier volgens jou het best bij om het een beetje meer af te werken?
alvast bedankt voor je tips!
Veel liefs
Mireille
As Cooked By Ginger
Hey Mireille,
Ik zou persoonlijk voor een simpele pasta gaan. Spaghetti met een licht witte wijnsausje en kerstomaat, pasta aglio e olio, een licht tomatenroomsausje of gewoon tomatensausje en afwerken met parmezaan.
Laat het smaken! 🙂
Groetjes,
Laurence