Vooraanzicht van poptarts met een glazuur van vanille en bloemsuiker en discodip erop. Eén poptart is open gebroken en toont een vulling van aardbei.
Fruit,  Muffins & Gebakjes

Poptarts met aardbei

Poptarts met aardbei. Ik vermoed dat niet iedereen meteen weet wat een poptart is dus ik vertel het jullie graag. Het is een populaire Amerikaanse zoete snack. Je kan het in alle winkels kopen en vaak wordt het voor het eten nog kort in de broodrooster gedaan. Het is een koekachtig deeg, gevuld met een bepaalde vulling en vaak afgewerkt met een glazuur of iets dergelijks.

Tijdens onze jaren in Amerika hebben wij er maar één keer van geproefd. Het is namelijk mierzoet. Er zit gewoon té veel suiker in om nog lekker te zijn, vonden wij. Maar het heeft zoveel potentieel, die poptarts. Ze bestaan in super veel verschillende smaken en ik dacht… Ik ga ze gewoon zelf eens maken, maar dan iets minder zoet. Resultaat? Een top gebakje om duimen en vingers af te likken!

Poptarts met een aardbei, afgewerkt met glazuur en discodip. Daar gaan we!

Wat heb je nodig?

  • Bloem: gewone patisseriebloem
  • Suiker
  • Boter
  • Ijskoud water: gewoon koud water met wat ijsblokjes erin.
  • Aardbeiconfituur
  • Ei
  • Bloemsuiker
  • Melk
  • Vanillesuiker
  • Discodip

Wat moet je doen?

Start met het maken van het deeg. Doe hiervoor de bloem, suiker, zout en koude boter in de foodprocessor en mix tot een kruimelachtig deeg. Voeg dan het ijswater toe en mix nog eens tot zich een stevig deeg vormt. Verdeel het deeg in twee, rol beide tot een bal en leg een uurtje in de koelkast.

Rol een deegbal uit tot een grote rechthoek. Snijd in reepjes en besmeer de helft van elk reepje met ei. Verdeel daarover een lepeltje aardbeiconfituur en plooi het deel zonder ei en confituur over het andere. Druk met een vork alle randjes toe. Prik met een tandenstoker 4 kleine gaatjes in het midden van elke poptart. Herhaal met de tweede deegbal. Zet vervolgens alle poptarts in de koelkast voor 2 uur.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Leg alle poptarts op een vel bakpapier op de bakplaat. Smeer in met ei en bak 25-30 minuten. Laat nadien volledig afkoelen en maak dan het glazuur. Meng hiervoor bloemsuiker met vanillesuiker en de melk. Smeer uit over de poptarts en strooi er meteen discodip overheen. Laat stollen en je poptarts zijn klaar!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Je kan de repen voor de poptarts gewoon zo snijden, maar het helpt om er een meetlat bij te nemen zodat je rechthoek de juiste maat heeft en je repen allemaal even groot zijn.
  • Confituur: Ik ging voor aardbeiconfituur maar kies gerust eens een andere confituur. Een vulling van chocolade, karamel of kleine appelblokjes met kaneel klinkt ook heerlijk.
  • Tijd: Je moet redelijk wat tijd uitrekken voor deze poptarts met aardbei. Het is op zich niet super veel werk, maar ze moeten 2x rusten in de koelkast voordat je ze afbakt.
  • Bewaren: Bewaar de poptarts in een afgesloten doos op het aanrecht. Zo blijven ze 4 dagen goed.

Zin in meer heerlijke gebakjes? Check dan zeker eens deze zoetigheden.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Bovenaanzicht van gebakjes. Poptarts met een glazuur en discodip erop. Binnenin zit een vulling van aardbeiconfituur.

Poptarts met aardbei

As Cooked By Ginger
Heerlijke, flakey poptarts met aardbei en een glazuur van vanille, afgewerkt met discodip. Klinkt verrukkelijk, toch? smakelijk!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
2 uur
Totale tijd 4 uur
Gang Gebak
Keuken Amerikaans
Porties 10 poptarts

Equipment

  • 1 Foodprocessor

Ingrediënten
  

Voor het deeg en vulling

  • 240 g bloem gezeefd
  • 1/2 tl zout
  • 1 el suiker
  • 220 g boter koud, in blokjes
  • 5 el ijswater water met ijsblokjes erin om heel koud te worden
  • 200 g aardbeiconfituur ongeveer
  • 1 ei losgeklopt

Voor de afwerking

  • 80 g bloemsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2-3 el melk
  • discodip

Instructies
 

  • Doe de bloem, zout en suiker in de foodprocessor. Voeg er de koude boter in blokjes aan toe en mix.
  • Voeg dan het ijswater toe en mix opnieuw tot een stevig deeg. Verdeel in twee deegballen en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • Rol een deegbal uit tot een rechthoek van 30 op 25 cm. Snijd deze in 5 lange repen die even breed zijn. Herhaal met de tweede deegbal.
  • Smeer de helft van elke reep in met het losgeklopte ei en leg daarop een lepeltje aardbeiconfituur. Plooi de kant waar niks opligt erover. Druk de randjes aan met een vork zodat je een leuk patroon krijgt en de randjes goed dicht zijn. Leg de rest van het ei in de koelkast voor later.
  • Prik met een tandenstoker vier gaatjes in het midden van elke poptart en laat ze 2 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg de poptarts op een vel bakpapier op de bakplaat. Smeer ze in met de rest van het ei en bak 25-30 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen en maak dan het glazuur. Meng hiervoor de bloemsuiker met de vanillesuiker en voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Meng tot je de gewenste dikte krijgt.
  • Smeer een lepeltje glazuur uit over een poptart en strooi er meteen discodip overheen. Herhaal met alle poptarts.
  • Laat stollen en serveer. Enjoy!
Trefwoord Aardbeien, Poptarts

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept