
Chocolademuffins met pecannoten
Deze chocolademuffins met pecannoten zijn fan-tas-tisch. Beeld je in: Zondag bakdag. Gezellig. Een heerlijke geur door het huis. Van vanille, chocolade, honing, koffie,… Vandaag van chocolade, dat was wel al duidelijk waarschijnlijk. En noten. Hmmm, noten. Ik eet ze uit het vuistje als tussendoortje, draai ze onder de granola, nuttig ze gezouten voor het aperitief en gebruik ze voor gebak. Dat laatste doen we vandaag!
Lekker lekker lekker. Met noten kan je alle kanten uit en met chocolade ook! Voor dit bakmoment deed ik mijn chocoladebijbel weer open. God, wat een heerlijk boek. Traditioneel, maar met echt supergoede recepten. En ik deel hier wat van met jullie. Met een paar kleine aanpassingen. Enjoy!


Wat heb je nodig?
- Boter
- Pure chocolade
- Suiker: gewone kristalsuiker en bruine suiker
- Eieren
- Bloem: patisseriebloem
- Cacaopoeder
- Pecannoten

Wat moet je doen?
We maken eigenlijk ongeveer hetzelfde beslag als wanneer we brownies zouden maken. Deze cakejes hebben dan ook een smeuïge brownie structuur en zijn niet de typische luchtige fluffy muffins die we normaal maken.
We beginnen met het voorverwarmen van de oven, zoals gewoonlijk. En dan mag je de boter en de chocolade au bain-marie smelten.
Ondertussen klop je de suiker en bruine suiker luchtig met de eieren. Daarna mag je daar de chocolade-boter mengeling bij gieten en goed verder mengen. Voeg dan de bloem en cacaopoeder toe en als laatste de pecannoten. Een snufje zout mag ook altijd!
Doe muffin papiertjes in je muffin bakvorm en verdeel het deeg erover. Het is net genoeg deeg om de 12 gaatjes tot aan de rand te vullen.
Bak een halfuurtje in de oven en laat volledig afkoelen. Enjoy!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.


Tips:
- Pecannoten: Je kan deze ook vervangen door walnoten
- Cacaopoeder: Gebruik echt cacaopoeder voor gebak, geen mengeling à la Nesquick
- Koffie: hot tip – voeg een klein beetje koffie extract toe om de chocoladesmaak nog meer te verdiepen.
- Bakken: Je kan de muffins volledig doorbakken, maar je kan er ook voor kiezen ze een beetje vroeger uit de oven te halen zodat ze extra brownie-achtig zijn. Laat ze dan zeker goed afkoelen en koud worden, dan zijn ze nog beter!
- Bewaren: Deze chocolademuffins met pecannoten blijven 3-4 dagen goed in een afgesloten doos op het aanrecht.
Grote fan van chocolade? Neem dan zeker eens een kijkje bij deze lekkernijen met chocolade.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Chocolademuffins met pecannoten
Equipment
- 1 muffin bakvorm
- 12 muffin papiertjes
- 1 Keukenmachine optioneel
Ingrediënten
- 170 g boter
- 150 g pure chocolade
- 150 g bruine suiker
- 50 g suiker
- 4 eieren
- 110 g bloem gezeefd
- 20 g cacaopoeder gezeefd
- 80 g pecannoten grof gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de boter en chocolade au bain-marie.
- Klop ondertussen de bruine suiker, suiker en eieren stevig op.
- Voeg daar de gesmolten chocolade-botermengeling aan toe en meng goed.
- Daar mag de bloem, cacaopoeder en eventueel een snufje zout bij.
- Voeg als laatste de pecannoten toe en meng nog eens.
- Doe de muffinpapiertjes in de muffin bakvorm en vul tot aan de rand met deeg.
- Bak 25-30 minuten.
- Laat volledig afkoelen en serveer. Smakelijk!


3 Comments
Nele
Hallo, ik was op zoek naar recepten met pecannoten en kwam hierop terecht. Super lekker lijkt me! Is dit enkel met gewone bloem zonder bakpoeder of gebruik ik zelfrijzende bloem? Bedankt!
As Cooked By Ginger
Hoi! Leuk dat je hier terecht kwam 🙂
Het is altijd gewone bloem tenzij anders aangegeven.
Als het zelfrijzende moet zijn, zet ik het er altijd bij.
Veel bakplezier!
Pingback: