Ga terug
Chocolademuffins op een stuk krantenpapier met een verkruimelde muffin aan de zijkant

Chocolademuffins met pecannoten

As Cooked By Ginger
Heerlijke, smeuïge chocolademuffins met pecannoten. Brownie achtig met een diepe chocoladesmaak. Hmmm, te lekker!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 12 muffins

Equipment

  • 1 muffin bakvorm
  • 12 muffin papiertjes
  • 1 Keukenmachine optioneel

Ingrediënten
  

  • 170 g boter
  • 150 g pure chocolade
  • 150 g bruine suiker
  • 50 g suiker
  • 4 eieren
  • 110 g bloem gezeefd
  • 20 g cacaopoeder gezeefd
  • 80 g pecannoten grof gehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smelt de boter en chocolade au bain-marie.
  • Klop ondertussen de bruine suiker, suiker en eieren stevig op.
  • Voeg daar de gesmolten chocolade-botermengeling aan toe en meng goed.
  • Daar mag de bloem, cacaopoeder en eventueel een snufje zout bij.
  • Voeg als laatste de pecannoten toe en meng nog eens.
  • Doe de muffinpapiertjes in de muffin bakvorm en vul tot aan de rand met deeg.
  • Bak 25-30 minuten.
  • Laat volledig afkoelen en serveer. Smakelijk!
Trefwoord Chocolade