Koekjes

Zondag Bakdag: Hazelnootkoekjes

Hazelnoot, een geweldige noot. Lekker in zowel zoete als hartige gerechten. Ik rooster de noten vaak om een salade mee af te werken. Je kan er gezonde choco mee maken, ze blenden en als meel gebruiken of notenboter van maken. Heel veelzijdig, die hazelnoot.

Ik had nog hazelnootboter in de koelkast staan en wilde er een lekker koekje mee maken. Er zit ook een beetje koffie in. Koffie en hazelnoot, aan wat doet dat nog denken? Aan chocolade, natuurlijk. Dus die heb ik er ook nog even bij gestoken. Veel bakplezier!

Benodigdheden, voor 16-18 koekjes:

230 g spelt bloem (gewone tarwebloem kan ook)

240 g kokosbloesemsuiker

240 g hazelnootboter

1 tl oploskoffie (het poeder, niet al opgelost)

1 ei

60 g kokosolie, gesmolten

1 tl bakpoeder

snufje zout

200 g pure chocolade

brésiliennenootjes

grof zeezout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de hazelnootboter met de suiker, gesmolten kokosolie en het ei. Voeg vervolgens de gezeefde bloem, bakpoeder, oploskoffie en zout toe.

Meng alles tot één geheel en rol een 18 tal balletjes. Leg ze op de bakplaat en druk een beetje plat met je hand. Zet de koekjes 12 minuten in de oven.

Laat de koekjes volledig afkoelen en smelt dan de pure chocolade au bain-marie. Dip er de koekjes tot de helft in en leg ze terug op het bakpapier. Strooi er meteen wat brésiliennenootjes over en wat grof zeezout. Laat de chocolade volledig hard worden en: EET OP, joehoe!

TIP: Doe de gesmolten chocolade in een klein kommetje zodat de chocolade hoog genoeg komt om je koekje er tot de helft te kunnen in dippen.

Laat het smaken!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *