bovenaanzicht van een grote kom met een salade van dun gesneden rode kool, gebakken scampi's en zalm en quinoa en wortel. Afgewerkt met sesamzaadjes
Schaaldieren,  Super Healthy,  Vis

Salade van zalm, scampi en rode kool

Salade van zalm, scampi en rode kool. Als dit niet nog eens een extreem voedzame salade is, dan weet ik het ook niet meer. Bomvol goede vetten en eiwitten. Geweldig! En ziet ie er ook niet mooi uit? Zo kleurrijk, ik word er instant vrolijk van. Dat is altijd een goed teken, als je vrolijk wordt bij het zien van je eten. Dat betekent dat het gaat smaaaaaken! En smaken, dat heeft het gedaan, hoor!

De salade werd ook dubbel en dik goedgekeurd door husband. Dat is niet onbelangrijk. Mijn eerlijke rechter. De salade is niet veroordeeld tot de verdoemenis, maar heeft toestemming ontvangen om op de blog te komen. En hier is ie dan, in al haar glorie!

Wat heb je nodig?

  • Wortelen
  • Rode kool: als ze ze per halve rode kool verkopen, daar heb je zeker genoeg mee
  • Zalmfilet
  • Scampi’s
  • Quinoa
  • Lente-ui
  • Sesamzaadjes
  • Limoen
  • Sojasaus
  • Sesamolie
  • Kruiden: Tijm, paprikapoeder, currypoeder

Wat moet je doen?

Zoals altijd bij salades, is ook deze salade van zalm, scampi en rode kool gemakkelijk om te maken.

Je start met het voorbereiden van alle ingrediënten die moeten afkoelen nadien. Dit zijn de scampi’s, de zalm en de quinoa. Kruid de scampi’s met de tijm, currypoeder en paprikapoeder. Of course, ook peper en zout. Bak ze aan in olijfolie. Kruid vervolgens de zalm met peper en zout en korst goed aan op hoog vuur en laat verder garen op laag vuur. Zet beide aan de kant en laat afkoelen.

Kook de quinoa gaar zoals aangegeven op de verpakking en laat nadien afkoelen.

Dan gaan we aan de rest van onze ingrediënten beginnen. Zorg dat alle groentjes. gesneden zijn. De rode kool doe je het best met behulp van een mandoline, dan kan je hem lekker dun snijden. Snijdt ook de wortelen en lente-ui.

Meng nu de wortel, rode kool, lente ui en quinoa. Voeg de scampi’s en zalm toe en besprenkel met limoen, sojasaus en geroosterde sesamzaadjes. Enjoy!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Zalm: Zorg ervoor dat je deze goed krokant aanbakt. Dit doe je door de pan en olie goed heet te laten worden en de zalm dan enkele minuten op hoog vuur goudbruin te laten worden. Daarna zet je het vuur lager en laat je de zalm doorgaren.
  • Scampi’s: Deze kan je in principe kruiden zoals je wilt. Dit is gewoon mijn favoriete manier om scampi’s te kruiden.
  • Quinoa: Je kan eventueel wat bouillon aan het kookvocht toevoegen voor extra smaak aan de quinoa.
  • Sesamzaadjes: Deze kan je vervangen door pindanootjes of zonnebloempitjes. Je kan ook voor een mix van alles gaan. Zolang je het maar eerst roostert in een droge koekenpan.
  • Rode kool teveel? Rode kool is super lekker gepekeld! Google het even en voor je het weet heb je heerlijke gepekelde rode kool ten aller tijden tot je beschikking.
  • Op voorhand maken: Je kan deze salade volledig op voorhand klaarmaken. Hij is super lekker de dag nadien!
  • Bewaren: De salade bewaart nog twee dagen in een afgesloten bewaardoos in de koelkast.

Fan van dit gerecht? Dan moet je zeker deze eens maken!

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

bovenaanzicht van een grote kom met een salade van dun gesneden rode kool, gebakken scampi's en zalm en quinoa en wortel. Afgewerkt met sesamzaadjes

Salade van zalm, scampi en rode kool

As Cooked By Ginger
Deze salade van zalm, scampi en rode kool is su-per lekker, su-per voedzaam en su-per good looking. In love met deze topper!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 18 scampi's gepeld, ontdooid
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl tijm
  • 1/2 tl currypoeder
  • 1 zalmfilet
  • 60 g quinoa
  • 1/3 rode kool flinterdun gesneden
  • 2 wortelen grof geraspt
  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • 2 el sesamzaad geroosterd
  • 1/2 limoen
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Doe de scampi's in een mengkom en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder, currypoeder en tijm. Meng en bak gaar in de pan.
  • Kruid de zalm met peper en zout en korst stevig aan op hoog vuur en laat verder garen op laag vuur.
  • Kook de quinoa gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Laat de scampi's, zalm en quinoa volledig afkoelen.
  • Bereid de rest van de groentjes voor en neem er een grote slakom bij.
  • Voeg er de rode kool, wortel, quinoa en lente ui aan toe.
  • Meng het sap van de limoen met sojasaus, sesamolie en de geroosterde sesamzaadjes. Kruid met peper en giet over de salade. Meng goed.
  • Voeg de scampi's en zalm (die je in stukjes getrokken hebt) toe en meng ze er voorzichtig onder.
  • Schep op en laat het smaken!
Trefwoord Rode kool, Scampi’s, Zalm

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept