Muffins & Gebakjes,  Ontbijt,  Snacks

Zoete broodrolletjes met appel en kaneel

Heb je zo’n typische ochtend waarbij je op je gemakje kan doen en gewoon lekker chillen in een comfy outfit? Dan zijn deze zoete broodrolletjes met appel en kaneel het ideale ontbijtje om te maken. Al kan je ze ook perfect inschakelen als zoete snack of vieruurtje voor de kids. Voor als je zin hebt om jezelf en/of de kids eens wat te trakteren.

Deze zoete broodrolletjes zijn echt super lekker. Ze zijn lekker crunchy en geef toe, appeltjes met kaneel… Het is en blijft gewoon een top combinatie. Dit gerecht is niet meteen de meeste gezonde optie, maar hé: TREAT YOURSELF!

Benodigdheden, voor 6 broodrolletjes:

6 witte boterhammen

3 el boter

6 el suiker

2 tl kaneel

1 appel

Flatlay van zoete broodrolletjes met appel

Bereiding:

Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Meng vervolgens de suiker en de kaneel, schep 1 el bij de appeltjes en meng. Schep de kaneelsuiker over op een plat bord. Doe de boter ook op een plat bordje en laat smelten in de microgolfoven.

Verwarm de oven voor op 180°C en neem er een bakplaat bij waar je een vel bakpapier op legt.

Je hebt nu een kom appelblokjes met een beetje kaneelsuiker. Een bordje gesmolten boter en een bordje kaneelsuiker. Snijd nu de korsten van de boterhammen. Wanneer je dit gedaan hebt ga je als volgt te werk:

  1. Rol met de deegrol je boterham plat.
  2. Leg aan één kant een handje appelblokjes en rol de boterham strak op.
  3. Haal dit rolletje door de boter en vervolgens door de kaneelsuiker.
  4. Leg het rolletje op de bakplaat.

Doe dit met alle zes de boterhammen en plaats het geheel dan 15 minuten in de oven. Hmmm, die geur! Gewoon echt té lekker.

Tips: 

  • Je kan de rolletjes perfect op voorhand klaarmaken. Gewoon volledig laten afkoelen en bewaren in een afgesloten doos. Hierdoor zijn ze perfect om te serveren bij een brunch of ontbijt.
  • Je kan er eventueel een dip bij serveren, zoals vanilleyoghurt of Griekse yoghurt met wat pindakaas onder. Gezouten karamel klinkt ook niet slecht voor erbij of chocoladesaus, hmmmm! 
  • Je kan de rolletjes lauw of koud opeten. Al gaat mijn voorkeur naar koud. Dan zijn ze extra crunchy geworden. 
  • Je kan ook rozijnen en/of kleine stukjes walnoten toevoegen aan de appelmengeling. 

Smakelijk!

Laurence

Als je fan bent van de combinatie appel en kaneel, neem dan zeker eens een kijkje bij mijn heerlijke appeltaart met walnoten en rozijnen of bij deze yummy appel-kaneelwafels. Je kan mijn dagelijkse foodie avonturen ook altijd meevolgen op Instagram en/of TikTok.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Zoete broodrolletjes met appel en kaneel

As Cooked By Ginger
Heerlijke, zoete broodrolletjes met appel en kaneel. Crunchy aan de buitenkant met zachte appel aan de binnenkant. Te lekker!
Totale tijd 1 uur
Gang Gebak, Ontbijt, Snack
Keuken Belgisch
Porties 6 broodrolletjes

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 6 witte boterhammen
  • 3 el boter
  • 6 el suiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 appel geschild, in kleine blokjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de suiker en kaneel. Schep 1 el bij de appelblokjes en meng. Verdeel de rest over een plat bord.
  • Leg de boter op een plat bord en smelt in de microgolfoven.
  • Snijd de korsten van de boterhammen en rol de boterhammen plat met de deegrol.
  • Leg aan één kant van de uitgerolde boterham een streepje appelblokjes en rol strak op. Haal het rolletje door de boter en vervolgens door de kaneelsuiker. Leg op de bakplaat.
  • Doe dit met alle boterhammen en bak ze vervolgens 15 minuten. Laat afkoelen en serveer.
Trefwoord Appel, Brood, Kaneel

2 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept