Comfortfood,  Veggie

Curry van quinoa en groentjes

Curry’s, I love them! Je kan er zo heerlijk mee experimenteren. Kruiden, groenten, noedels, rijst,… en ja hoor, ook quinoa. Vandaag gaan we dus voor een curry met quinoa. Het voordeel aan quinoa is dat het veel vocht opslorpt waardoor je er een zachte en smeuïge curry mee kan maken. Ik maakte een echte smaakbom. Het is eigenlijk ook een ouder gerechtje, maar in een nieuw jasje en met nieuwe foto’s.

Deze curry kan echt onder de categorie ‘Comfortfood’ geplaatst worden en toch is het ook gezond en volledig plantaardig, wat altijd een dikke plus is. Guiltfree genieten van een heerlijke kom good food.

Benodigdheden, voor 2 personen (flinke portie):

100 g quinoa

1 rode paprika

1 zoete aardappel

1 blikje kikkererwten

1 blik tomatenblokjes

1 sjalot

1 teen look

300 – 350 ml kokosmelk (uit blik, de dikkere variant)

3 el sojasaus

2 cm gember, fijngesneden

1/2 groentebouillonblokje

1 tl kurkuma

1/4 tl chilipoeder

peper, zout, olijfolie

Bereiding:

Snijd de ui en look fijn, snijd de paprika in reepjes en de zoete aardappel in blokjes. Neem een grote pot en verhit er een flinke scheut olijfolie in. Stoof de ui en look aan voor een paar minuten en voeg de paprika en zoete aardappel toe. Roer wat om en voeg na twee minuutjes de quinoa en de gember toe.

Meng deze onder de groentjes en voeg de kikkererwten en het blik tomaten toe. Vul het blik daarna met water en voeg dit ook toe aan de pot, samen met het bouillonblokje. Voeg de sojasaus en alle kruiden toe en meng. Voeg tenslotte de kokosmelk toe. Zorg ervoor dat de groentjes goed onder het vocht staan, zodat het kan koken. Breng aan de kook en laat daarna een uurtje op zacht vuur pruttelen.

Serveer met verse peterselie en voilà, alweer een lekkere curry op tafel gezet.

Geniet ervan!

10 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *