
Curry van quinoa en groentjes
Curry van quinoa en groentjes. Curry’s, I love them! Je kan er zo heerlijk mee experimenteren. Kruiden, groenten, noedels, rijst,… en ja hoor, ook quinoa. Vandaag gaan we dus voor een curry met quinoa en groentjes. Het voordeel aan quinoa is dat het veel vocht opslorpt waardoor je er een zachte en smeuïge curry mee kan maken. Ik maakte een echte smaakbom. Het is eigenlijk ook een ouder gerechtje, maar in een nieuw jasje en met nieuwe foto’s.
Deze curry van quinoa en groentjes kan echt onder de categorie ‘Comfortfood’ geplaatst worden en toch is het ook gezond en volledig plantaardig, wat altijd een dikke plus is. Guiltfree genieten van een heerlijke kom good food.


Wat heb je nodig?
- Quinoa: naar keuze, ik nam de gewone witte
- Rode paprika: gele kan ook, geen groene nemen
- Zoete aardappel
- Kikkererwten: uit blik
- Tomatenblokjes: uit blik
- Kokosmelk: uit blik
- Sojasaus
- Verse gember
- Groentebouillonblokje
- Kruiden: Kurkuma, paprikapoeder, chilipoeder
- Koriander: voor de afwerking
- Griekse yoghurt: voor de afwerking

Wat moet je doen?
Het is een easy peasy one pot meal. Of dus ook wel: een eenpansgerecht. En ik wéét dat jullie daar fan van zijn, want het zijn altijd de meest populaire recepten op de blog en social media.
Deze curry van quinoa en groentjes moet zeker niet onderdoen want wat is hij lekker. Super smeuïg en boordevol smaak.
Je begint met het snijden van al je groentjes en het klaarzetten van de rest van de ingrediënten. Vanaf nu kan het allemaal heel snel gaan. Je bakt eerst de zoete aardappel en rode paprika in een grote kookpot. Dit mag je doen in een scheutje olijfolie.
Vervolgens gaat daar de quinoa en geraspte gember bij. Roerbak een half minuutje en voeg de gespoelde kikkererwten toe en daarna het blik tomatenblokjes. Spoel dit blik uit (vul het bijna volledig terug) en giet dit vocht ook in de pot.
Dan mag het groentebouillonblokje erbij, alsook de sojasaus, kruiden en kokosmelk.
Meng goed, breng aan de kook en laat nadien een goed halfuurtje koken op middelmatig vuurtje. Roer af en toe. Schep op en werk af met Griekse yoghurt en koriander en eventueel wat rode pepervlokken als je dit hebt. Super lekker!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.


Tips:
- Look en ui: Voeg gerust look en ui toe aan dit gerecht. Bak dit dan mee aan het begin met de paprika en zoete aardappel.
- Geen koriander fan? Gebruik dan peterselie om het gerecht mee af te werken.
- Afwerking: geroosterde amandelschilfers en granaatappelpitjes kan je ook gebruiken om het gerecht mee af te werken.
- Op voorhand maken: Je kan dit gerecht perfect op voorhand maken en de nodige portie gewoon opwarmen in de microgolfoven.
- Bewaren: Het gerecht blijft 3 dagen goed in de koelkast. Warm het maximum één keer opnieuw op.
Op zoek naar nog meer curry-gerechtjes? Check deze dan eens.
- Curry met kip en ananas
- Linzencurry met kikkererwten
- Curry van vis en mango
- Rode curry met kip en paprika
- Mosselen in rode curry
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Curry van quinoa en groentjes
Equipment
- 1 Kookpot
Ingrediënten
Voor de curry
- 1 rode paprika in dunne reepjes
- 1 zoete aardappel geschild, in kleine blokjes
- 1 el verse gember geraspt
- 100 g quinoa
- 230 g kikkererwten uit blik = uitgelekt gewicht
- 400 g tomatenblokjes 1 blik
- 400 ml kokosmelk uit blik
- 3 el sojasaus
- 1/2 groentebouillonblokje
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- 1/4 tl chilipoeder
- peper, zout
- olijfolie
Voor de afwerking
- 2 el Griekse yoghurt
- koriander
- rode pepervlokken
Instructies
- Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot en bak er de paprikareepjes en blokjes zoete aardappel in aan.
- Voeg na enkele minuten de quinoa en gember toe en roerbak een halve minuut.
- Doe de kikkererwten erbij (laat ze eerst uitlekken in een vergiet), gevolgd door het blik tomatenblokjes.
- Vul het blik met water en giet dit er ook bij, samen met de sojasaus, het groentebouillonblokje en de kokosmelk.
- Kruid met flink wat peper en zout en voeg de kurkuma, paprikapoeder en chilipoeder toe.
- Breng aan de kook en laat ongeveer 40 minuten koken op middelmatig vuur. Roer regelmatig.
- Schep een hoeveelheid naar keuze op en werk af met een lepeltje yoghurt, rode pepervlokken en koriander. Smakelijk!


13 Comments
Stefanie
Ik laat soms de kikkererwten eruit en voeg bloemkool toe, ook heel lekker.
En als ik het maak, gaat er ook een portie in de diepvries, fijn voor een luie dag.
As Cooked By Ginger
Super! Helemaal vrij om mijn receptjes aan te passen zoals je wilt hé 😉 leuk dat je er je eigen ding mee doet. Groetjes!
Annick Palmers
Hmmmm voor een derde keer vandaag deze snelle en voedzame curry gemaakt. Ideale kraamkost hier!
As Cooked By Ginger
Oh geweldig! 🙂
Marieke
Hallo, klein vraagje: je moet de quinoa dus niet op voorhand koken? Dankje!
As Cooked By Ginger
Dat klopt! 😉 De quinoa gaat garen in het vocht van de schotel. Smakelijk!
Laurence
Sofie
Hey!
ziet er heerlijk uit, wil het vanavond maken. Maar in dit gerechtje zit dus geen curry in? Currypasta of currypoeder?
Groetjes
As Cooked By Ginger
Hoi!
Een curry is een combi van groentjes, vlees/vis/veggie en veel kruiden. Dat moet niet per se curry zijn 😉
Hopelijk heeft het gesmaakt!
Laurence
Janis
Hallo, wanneer voeg je de kokosmelk toe?
As Cooked By Ginger
Hoi! Samen met het bouillonblokje. Ik heb het erbij gezet 🙂
Pingback:
Pingback:
Louise Van Der Kelen
Wanneer moet je de kokosmelk toevoegen? Net voor je het voor een 40-tal minuten aan de kook brengt?