Salade met linzen en avocado
Deze salade met linzen en avocado is een verrassende combinatie die bijzonder goed smaakt. Als basis gebruik ik tarwekorrels, aangevuld met linzen en avocado. Een super voedzame lunch die je met een gevuld gevoel achterlaat.
Tarwe, linzen en avocado
Je denkt misschien: wat een gekke combinatie maar oh wat werkt ie zo goed. Er zitten ook nog gedroogde veenbessen onder voor een zoete toets. Een onmisbaar ingrediënt voor deze salade, vind ik persoonlijk.
De salade is gezond, goedkoop, lekker en heel gemakkelijk om te maken. Gemakkelijker dan dit wordt het bijna niet, geloof ik. Je kan deze salade met linzen en avocado ook perfect volledig op voorhand klaarmaken, wat het een ideale lunch maakt voor op kantoor of wanneer je on the go bent. Gewoon in een lunchdoos doen en klaar om naar je werk te vertrekken!
Wat heb je nodig?
- Tarwekorrels: bvb van het merk Ebly
- Bruine linzen uit blik
- Avocado
- Peterselie: verse
- Gedroogde veenbessen: een onmisbaar ingrediënt in dit gerecht
- Pompoenpitten
- Citroen
Wat moet je doen?
Eays peasy. Je moet gewoon je tarwekorrels koken zoals aangegeven staat op de verpakking. Deze laat je vervolgens volledig afkoelen.
Je spoelt dan je linzen en laat deze uitlekken. Snijd dan de avocado in blokjes en versnipper de peterselie.
Meng vervolgens de tarwe, linzen, avocado, peterselie, gedroogde veenbessen en pompoenpitten. Besprenkel met wat citroensap en olijfolie en kruid stevig met peper en zout.
Mengen en opeten!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Tarwekorrels: Het is niet altijd duidelijk voor iedereen wat dit is. In de winkel noemt het soms blé en het meest gekende merk dat dit verkoopt is Ebly. Daar zit het vaak in van die voorgemaakte zakjes die je zo in je kookwater kan leggen.
- Vervanger tarwekorrel: Eet je niet super graag tarwekorrels (geef het een kans, zo lekker en voedzaam), dan kan je het vervangen door rijst, parelcouscous, bulgur of orzo. Quinoa lijkt me minder lekker met deze smaakcombinatie.
- Op voorhand klaarmaken: Je kan deze salade volledig op voorhand klaarmaken. Het citroensap zou de avocado een tijdje mooi van kleur moeten houden.
- Bewaren: Je kan deze salade twee dagen in de koelkast bewaren. Nadien zal hij niet per se slecht zijn, maar de avocado gaat waarschijnlijk wat bruin beginnen worden.
Smakelijk!
Graag meer van dit soort gerechtjes? Neem dan zeker eens een kijkje bij deze lekkere salades.
- Quinoasalade met zongedroogde tomaat
- Couscous met mango, scampi en noten
- Salade met gegrilde kip, feta en nectarine
- Orzosalade met worst en feta
- Parelcouscous met gegrilde kip, broccolini en guacamole
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Salade met linzen en avocado
Ingrediënten
- 125 g tarwekorrels bvb Ebly
- 350 g linzen uit blik gespoeld en uitgelekt
- 1 avocado in blokjes
- 6 stengels verse peterselie versnipperd
- 50 g gedroogde veenbessen
- 40 g pompoenpitten
- sap 1/2 citroen
- peper, zout
- olijfolie
Instructies
- Kook de tarwekorrels zoals aangegeven op de verpakking. Laat volledig afkoelen.
- Meng de tarwekorrels met de linzen, avocado, peterselie, gedroogde veenbessen en pompoenpitten.
- Besprenkel met het sap van de citroen en olijfolie. Kruid stevig met peper en zout.
- Meng en serveer. Smakelijk!
One Comment
Pingback: