Comfortfood,  Pasta,  Vlees

Rigatoni met spekjessaus

Het lief en ik aten nog eens pasta. Deze saus is ontstaan doordat ik geen eten voorzien had en de diepvries in moest duiken. Ik kreeg ineens onnoemelijk veel zin in spekblokjes dus ging ik er volledig voor. Een geslaagd, simpel en lekker sausje. Ideaal voor een weekendavond. Comfortfood. Of troostvoer, zoals ik het graag noem. Wij aten het toen het weeral maar eens koud was in april en ik zeiknat van de regen en hagel thuis kwam. Wat kan er dan meer troost bieden dan een stevig bord pasta met een lekkere saus en een berg parmezaan? Niets. Helemaal niets. Dus dat maakte ik en het heeft verdorie goed gesmaakt. Een saus met heel veel spekjes en wat groentjes. Lekker.

IMG_0853

Benodigdheden, voor 2 personen:

250 g rigatoni

400 g spekblokjes (juist ja, veel spekblokjes)

1 ui

1 teen look

1/2 rode peper

handvol champignons

rode wijn

1 blik tomaten

2 eetlepels tomatenpuree

2 tomaten

peper, zout, olijfolie

parmezaan

IMG_0851

Bereiding:

Versnipper de ui, look en rode peper en stoof aan in olijfolie. Zorg dat je een grote pot neemt om in te koken. Voeg na een paar minuten de spekblokjes toe en bak aan. Ik goot een beetje van het vet weg, maar er mag zeker voldoende in blijven zitten. Giet er flink wat rode wijn bij en laat inkoken. Snijd de champignons in hele kleine, fijne blokjes en voeg toe.Voeg meteen ook de tomatenpuree toe en meng. Laat de champignons een beetje garen en voeg dan de tomaten toe die je in kleine blokjes hebt gesneden, samen met het blik tomaten. Doe een scheutje water in het blik en giet dit er ook bij. Kruid met peper en zout.

IMG_0854

Kook de pasta gaar zoals aangewezen op de verpakking. Rasp een hele berg parmezaan. Giet de pasta af, schep in twee diepe borden en schep er goed wat spekjessaus overheen. Werk af met parmezaan en eventueel een blaadje peterselie voor de sier.

PS: De hoeveelheid parmezaan op de foto is niet de realiteit, ik gooide er na de foto nog heel veel bij. Als je zondigt, moet je het meteen goed doen, hé.

Simpel, gemakkelijk en heel lekker.

Buon appetito.

IMG_0852

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *