-
Zondag Bakdag: Citroenrepen
Lekker, lekker, lekkerrrrr. Deze zoete en tegelijk toch zure citroenrepen zijn écht heel erg lekker. Ik probeerde ze in het verleden al een paar keer te maken en toen waren ze nooit zoals ik ze wilde. De korst te fel gebakken en de citroenlaag te weinig of andersom. Ik liet ze even voor wat ze waren en besloot een tijdje…
-
Chocoladewafels
Kan er nog een wafeltje bij? Absoluut! Een wafeltje kan er àltijd bij, ook de dag na kerstmis. Vermoedelijk zijn er veel mensen die nog feest hebben vandaag. Wij niet. Twee kerstmenu’s op kerstdag is meer dan voldoende, dus wij doen vandaag van een tasje soep en een boterham. Voor wie toch zin heeft in een kerst-ontbijtje, vieruurtje of gewoon…
-
Kerstmenu – Bij de koffie (of moet ik thee zeggen?): Theekoekjes
Zijn we al bij het laatste gerechtje van het kerstmenu aangekomen? Jawel! Ik hoop dat jullie het leuke gerechtjes vonden. Ze zijn alvast met zeer veel liefde samengesteld. Eindigen doen we met een licht koekje. Want eerlijk, meestal zijn we na het dessert zo voldaan dat we het koekje bij de koffie gewoon eten om te eten. Uit beleefdheid of…
-
Zondag Bakdag: Carrot Cake met roomkaas frosting
Als bakken geen therapie is, dan weet ik het ook niet meer. Als ik stress heb, nerveus ben, me niet zo lekker in mijn vel voel of weet ik veel wat nog, dan is er voor mij één antwoord: bakken. Ben ik een held in bakken? Not really. Er mislukt al eens het één en ander en zoals je aan…
-
Zondag Bakdag: Witte chocoladetaart met pecan-popcorn
Dit is zo één van die taartjes die beter wordt door even te ’trekken’. De eerste dag was ie ‘hmmmm heerlijk’. Maar de tweede en derde dag was ie ‘Oh my God, verrukkelijk’. Vanaf dan denk ik dat het terug bergaf gaat en zou ik er niet meer van eten, maar hé, zo lang trekt de taart het toch niet.…
-
Zondag Bakdag: Pindakaas blondies
Gekke titel? Nee, hoor! Blondies zijn brownies maar dan niet met donkere chocolade of zonder chocolade. Vandaag is dat laatste het geval. We gaan namelijk pindakaas gebruiken in de plaats van chocolade. Waar zitten die pindakaas-lovers? Ik vind het héérlijk. Ik kan nog altijd niet geloven dat ik het echt pas laat in mijn leven ontdekte. Het was iets dat…
-
Zondag Bakdag: Granola met kurkuma
Zowel granola als kurkuma zijn al een tijdje twee populaire dingen. Granola wordt door iedereen wel een keertje zelf gemaakt en steeds vaker eten mensen het als ontbijt, in combinatie met yoghurt en fruit. Kurkuma wordt gebruikt in het populaire drankje ‘golden milk’ en het zou veel goede eigenschappen hebben. Zo werkt het bijvoorbeeld ontstekingswerend. Ik gebruik het ook regelmatig.…
-
Havermoutrepen met amandel en honing
Of je ze nu als ontbijt of als snack eet, dagelijks of sporadisch, met pindakaas of amandelboter, met of zonder chocolade,… We lusten allemaal van tijd tot tijd wel een granenreep en al zeker deze havermoutrepen met amandel en honing. Ik eet ze trouwens zo goed als uitsluitend homemade. Zo heb ik beter onder controle wat er in mijn energiebooster…
-
Amandelkoekjes
Als je van frangipane houdt, dan houd je van deze amandelkoekjes. Zo simpel is het. Ze zijn rijkelijk, vol van smaak, zacht en chewy en ze zijn echt.. holy moly. LEK-KER! Ik ben wel van de koekjes. Dat was waarschijnlijk wel al duidelijk, want er staan super veel koekjes op de blog. Ik bak het gewoon heel graag. Niet teveel…
-
Zondag Bakdag: Oreo (like) koekjes
We gaan het even over Oreo’s hebben. Het koekje waarvoor mijn liefde groot is, maar wel met vlagen. Soms heb ik periodes dat ik er altijd zin in heb en soms verdwijnen ze dan weer een tijdje uit mijn gedachten en daarbij ook uit mijn koekenkast. Ik lust ze stiekem wel echt super graag. De gewone, maar zeker ook die…