Chocolade

Chocoladewafels

Kan er nog een wafeltje bij? Absoluut! Een wafeltje kan er àltijd bij, ook de dag na kerstmis. Vermoedelijk zijn er veel mensen die nog feest hebben vandaag. Wij niet. Twee kerstmenu’s op kerstdag is meer dan voldoende, dus wij doen vandaag van een tasje soep en een boterham.

Voor wie toch zin heeft in een kerst-ontbijtje, vieruurtje of gewoon zin heeft om te bakken terwijl je lekker thuis zit, heb ik nog een lekker en gemakkelijk gerechtje: Chocolade wafels mét witte chocoladedruppels.

Iets lekkers bakken terwijl husband en Julienke thuis zijn, vind ik helemaal geweldig. Julien die af en toe aan mijn been komt hangen om mee in de potten te kunnen kijken, dan weer naar husband gaat om samen een boekje te lezen of te spelen, om vervolgens een lekkere geur (liefst vanille of kaneel) in huis te verspreiden en samen te genieten van een stukje gebak. HEMELS, zeg ik u!

Sinds kort is het zelfs nog leuker om te bakken en te koken, want ik mocht de nieuwe producten van de Tasty+ lijn van Brabantia testen. Ze werken heel gemakkelijk, zijn snel en handig af te wassen, vederlicht én, voor mij zeer belangrijk, niet stuk te krijgen door die kleine peuter die hier rondloopt en al eens in de kasten durft snuiten. Nog een voordeel aan de producten? De prijzen zijn zeer zacht, joehoe!

Benodigdheden, voor 8 wafels:

175 g spelt bloem (gewone tarwebloem kan ook)

30 g cacaopoeder

1 tl bakpoeder

50 g suiker

snufje zout

1 ei

180 ml melk

3 el zonnebloemolie

80 g witte chocolate chips

Bereiding:

Zeef de bloem boven een grote mengkom (ik gebruikte dus deze beauty) en voeg er het cacaopoeder, suiker, bakpoeder en zout aan toe. Meng kort door elkaar.

Meng in een aparte kom (zoals dit kleiner exemplaar) de melk, zonnebloemolie en het ei. Klop los met de garde en voeg toe aan de droge ingrediënten. Meng tot een glad geheel en voeg de chocolate chips toe. Laat vijf minuten rusten en verhit ondertussen je wafelijzer.

Bak de wafels een vijftal minuten in het wafelijzer op middelhoge stand. Laat afkoelen op een rooster.

Werk af met bloemsuiker, slagroom, fruit,.. Alles waar je op het moment zelf zin in hebt.

Enjoy!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *