Koekjes,  Muffins & Gebakjes

Zachte kaneelkoekjes

Deze zachte kaneelkoekjes, ook wel ‘snickerdoodles’ genoemd in het Engels zijn echt verrukkelijk! Ze zijn zo lekker dat ze een plaatsje gekregen hebben in mijn eerste boek ‘Comfortfood zonder schuldgevoel’.

Wat is het?

Het zijn zachte, fluffy, boterachtige koekjes met suiker en kaneel. Ze zijn gemakkelijk om te maken en héél lekker. Wij aten er alvast 14 van op in drie dagen. En ja, wij zijn maar met twee…

Wat heb je nodig?

  • Boter: roomboter voor gebak
  • Suiker
  • Vanillesuiker
  • Ei
  • Patisseriebloem
  • Bakpoeder
  • Kaneel
  • Afwerking: Extra suiker en kaneel

Wat moet je doen?

We beginnen bij gebak altijd met het voorverwarmen van de oven. Dan smelten we de boter en ondertussen mengen we suiker en vanillesuiker. Daar mag vervolgens de gesmolten boter bij en dit mag je goed mengen met de garde. Voeg het ei toe en meng opnieuw.

Zeef de bloem boven het beslag en voeg het bakpoeder en kaneel toe. Meng tot één geheel en laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.

Rol balletjes van het deeg.

Meng voor de afwerking de suiker en kaneel en rol de balletjes er doorheen. Leg ze op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen en bak de koekjes af.

Laat volledig afkoelen en genieten maar!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • De koekjes zijn het allerlekkerst de dag zelf. Ze worden snel droog dus bewaar ze zeker in een afgesloten doos op het aanrecht. Zo blijven ze 3-4 dagen goed.
  • Laat voldoende ruimte tussen de koekjes op de bakplaat zodat ze niet tegen elkaar komen bij het bakken. Bak ze gerust in twee keer af. Dat werkt gemakkelijker.
  • Comfortfood zonder schuldgevoel: Dit gerecht staat in mijn eerste boek Comfortfood zonder schuldgevoel en aangezien het recept zo populair is, heb ik besloten om het voor iedereen beschikbaar te stellen.

Helemaal fan van kaneel? Check dan zeker eens deze lekkere gebakjes.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Zachte kaneelkoekjes

As Cooked By Ginger
Met deze overheerlijke zachte kaneelkoekjes maak je echt iedereen blij. Een heel populair gerechtje uit mijn eerste boek, en terecht!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
10 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Dessert, Gebak
Keuken Amerikaans, Belgisch
Porties 18 koekjes

Ingrediënten
  

Voor de koekjes

  • 170 g boter gesmolten
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 280 g patisseriebloem gezeefd
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel

Voor de afwerking

  • 3 el suiker
  • 1 tl kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Doe de gesmolten boter in een grote mengkom en voeg er de suiker en vanillesuiker aan toe. Klop stevig los met de garde en voeg het ei toe. Meng opnieuw.
  • Voeg de bloem toe, samen met het bakpoeder en de kaneel en meng tot één geheel. Zet 30 minuten in de koelkast.
  • Rol 18 balletjes van het deeg.
  • Meng voor de afwerking de suiker en kaneel. Rol de balletjes doorheen dit mengsel en leg ze op een vel bakpapier op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de balletjes. Bak eventueel in 2x af.
  • Bak 10 minuten, laat volledig afkoelen en haal dan pas van de bakplaat. Smakelijk!
Trefwoord Koekjes

One Comment

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept