Koekjes

Granenkoekjes

Op het eerste zicht zou je denken: Granenkoekjes, die moeten supergezond zijn. Wel, er zitten een aantal gezonde en voedzame ingrediënten in, maar er zit ook suiker en boter in. Laat dat de koekjes nu net zo lekker maken. Af en toe moeten we onszelf toch ook iets gunnen, hé. Een mens kan niet altijd op zijn tellen passen. Als je alles met mate eet, kan je alles eten.

Dat is toch hoe ik het zie, alleszins. Ik leef graag gezond, maar ik zal het zeker nooit laten om na mijn lekker, gezond en voedzaam hoofdgerecht van een koekje of stukje chocolade te genieten. Men noemt het ook wel suikerverslaafd. Ik noem het genieten. Zolang het met mate is, natuurlijk. Eén keer per week een heerlijk bakseltje, dat je deelt met je partner, familie of vrienden. Leuk, toch? Met deze granenkoekjes kan dat perfect!

Wat heb je nodig?

  • Amandelmeel
  • Havervlokken: de fijne havervlokken, niet de grove
  • Suiker: ik gebruik gewone witte en lichtbruine suiker.
  • Vanille extract
  • Boter
  • Chiazaad
  • Zonnebloempitten
  • Gebroken lijnzaad
  • Kokospoeder
  • Eieren

Wat moet je doen?

Deze granenkoekjes zijn heel gemakkelijk om te maken. Alles kan namelijk gewoon in één kom. Alle ingrediënten klaarzetten, alles mengen en done! Heerlijk simpel.

Je begint met het mengen van de gesmolten boter, vanille extract, eieren en witte en blonde suiker tot het één glad geheel is. Dan mogen daar de havervlokken en het amandelmeel bij. Even mengen en dan voeg je het chiazaad, zonnebloempitten, gebroken lijnzaad en kokospoeder toe.

Meng alles tot één geheel en zet een halfuurtje in de koelkast.

Dan mag je balletjes beginnen rollen. Deze druk je een beetje plat (niet te veel) en dan mogen ze de oven in. Bakken tot ze een mooi goudbruin randje hebben en tadaaa!

Laten afkoelen op een rooster en laat ze smaken!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Zaden en pitten: Je kan hiermee wat variëren, maar chia- en lijnzaad zorgt ervoor dat je deeg steviger wordt omdat het vocht opneemt. Ik zou ze niet allebei eruit laten. Je kan wel bijvoorbeeld de zonnebloempitten eens vervangen voor pompoenpitten, hazelnoot, amandelen,..
  • Bewaren: De koekjes blijven 4 dagen goed in een afgesloten doos op kamertemperatuur.
  • Invriezen: Je kan de koekjes ook perfect invriezen.

Zin in meer van dit? Check dan eens deze heerlijke koekjes.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Granenkoekjes

As Cooked By Ginger
Super lekkere granenkoekjes op basis van havervlokken en amandelmeel. Ze zijn verrukkelijk en ideaal om verschillende zaden, noten en pitten in te verwerken. Enjoy!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
15 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 22 koekjes
Trefwoord Amandelmeel, Havervlokken, Koekjes, Zaden

 

 

 

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept