Antipasto spiesjes
Wat zijn deze antipasto spiesjes een ideale manier om te starten met feestelijkheden, zoals kerstmis. Je kan dit aperitiefhapje volledig op voorhand klaarmaken en op tafel zetten wanneer je gasten er zijn. Dit geeft je de tijd om met andere hapjes of andere gangen van het menu bezig te zijn. Altijd aangenaam.
Feestmenu
Wanneer je een feestmenu opstelt, is het altijd handig om rekening te houden met wat wel en niet voorbereid kan worden. Zit je graag bij je gasten aan tafel, ga dan voor extra veel dingen die je op voorhand kan klaarmaken. Ben je net blij dat je je af en toe kan terug trekken in de keuken, dan kan je kiezen voor een mix. Een paar dingen die al klaar zijn, een paar gerechten waar je nog wat werk aan hebt. Zodat je naar de keuken kan vluchten als Nonkel Danny weer vraagt ‘of ge nu al een lief gevonden hebt’. Graag gedaan 😉
Antipasto spiesjes
Met deze spiesjes kan je eigenlijk doen wat je wilt. Je maak ze zo groot of klein als je zelf wilt en je prikt er ook op wat je zelf lekker vindt. Je kan naar hartelust variëren.
Dit gerecht maakt deel uit van – Ginger’s Kerstmenu 2023 – klik HIER om het volledige menu te zien.
Wat heb je nodig?
- Kerstomaten
- Mini mozzarella bolletjes
- Olijven
- Prosciutto
- Gedroogde salami
- Verse basilicum
- Artisjokharten
- Zongedroogde tomaten
- Oregano
- Balsamicocrème
- Kwaliteitsvolle olijfolie
- Brood of crackers
Wat moet je doen?
Makkie, makkie! Je snijd de salami in schijfjes en verder prik je gewoon alles in willekeurige volgorde in spiesjes. Eventueel mooie, feestelijke spiesjes.
Daarna mogen alle antipasto spiesjes op een grote schotel. Dit besprenkel je met wat van de olijfolie en balsamicocrème en werk je af met wat oregano, grof zeezout en peper. Serveer het met brood of lekkere crackers of toastjes.
Gemakkelijk om te maken, lekker en een streling voor het oog.
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Experimenteer naar hartelust. Als je geen artisjok lust of graag een ander kaasje erop wilt prikken. Helemaal prima.
- Bestrooi de schotel eventueel nog met geroosterde pijnboompitten voor extra smaak.
- Voorbereiding: Je kan de antipasto spiesjes volledig op voorhand klaarmaken en in de koelkast bewaren. Vlak voor serveren, laat je de schotel even op temperatuur komen en dan mag ie op tafel.
- Bewaren: Je kan restjes gemakkelijk enkele dagen bewaren in de koelkast.
Smakelijk!
Vind je dit aperitiefhapje helemaal geweldig? Check dan zeker eens volgende gerechtjes.
- Crostini met brie en veenbessen
- Tartaar van zalm en groene appel
- Bladerdeegbites met spinazie en artisjok
- Dadels met een jasje aan
- Blini’s met carpaccio en hazelnoot
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Antipasto spiesjes
Equipment
- houten prikkers
Ingrediënten
- kerstomaten
- mini mozzarella bolletjes
- olijven naar keuze, maar zonder pit
- prosciutto
- gedroogde salami in schijfjes
- half zongedroogde tomaten
- artisjokharten
- verse basilicum
- oregano
- peper, grof zeezout
- kwaliteitsvolle olijfolie
- brood of crackers naar keuze
Instructies
- De hoeveelheden werden niet genoteerd omdat je zoveel of zo weinig hiervan maakt als je maar wilt. Bovenstaande zijn de ingrediënten die ik gebruikt heb.
- Neem er de prikkers bij en prik alle ingrediënten in willekeurige volgorde op de prikkers. De basilicum mag ook bij op de prikkers en kan je her en der tussen de verschillende ingrediënten prikken.
- Leg de spiesjes op een grote schotel. Werk af met wat olijfolie en balsamicocrème en kruid af met oregano, peper en grof zeezout.
- Serveer met (geroosterd) brood, crackers of toastjes. Smakelijk!