-
Mijn 10 favoriete gezonde snacks
Snacks… het blijft een eeuwige strijd vind ik persoonlijk. Ik hou ervan maar durf al eens ongezond te snacken. We kunnen het eigenlijk wel een haat-liefde verhouding noemen. Ik snack super graag, maar soms wil ik gewoon een zakje paprikachips verslinden in plaats van een wortel of wil ik een kinderbueno en geen ongesuikerd yoghurtje. Soms wil ik taart, donuts,…
-
Lekker lunchen: Instant noedelsoep
Zo af en toe vraag ik eens aan jullie wat jullie graag nog willen zien verschijnen op de blog. Eén van de antwoorden was een gemakkelijke, gezonde en lekkere lunch voor op het werk. Zo gezegd, zo gedaan. Het is te zeggen, zo gezegd… even heel wat geduld hebben en dan zo gedaan 😉 Ik sla al jullie tips en…
-
Leve het picknick seizoen! Alles wat je nodig hebt voor een lekkere picknick.
Er valt wat te vieren. Iets waar mijn bloggerhartje en dat van menig andere Hasselaren sneller van zal gaan slaan. Dille & Kamille komt naar Hasselt! Iets waar ik toch wel heel erg blij en gelukkig van word. Het is namelijk zo’n geweldige winkel. Eentje waar ik in andere steden steevast een bezoekje aan breng. Het is zo’n winkel waar…
-
Het is ‘Wereldgezondheidsdag’ vandaag!
Het is vandaag ‘Wereldgezondheidsdag’, een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarbij er aandacht gevraagd wordt voor ziektes en gezondheid in de wereld. In landen waar er veel armoede is, beperkt onderwijs, afwezigheid van goede zorg en een onvoldoende uitgewerkt gezondheidsbeleid komen bepaalde ziektes en gezondheidsproblemen vaker voor. Vandaag wordt daar even extra bij stilgestaan. Ook Delhaize staat hier bij stil…
-
Skrei met risotto van waterkers en tomatencoulis
Toen ik zei tegen mijn man dat ik nog skrei moest gaan halen in de Delhaize, liep hij meteen richting de groenten toen we binnenkwamen. ‘Is dat geen soort prei?’ Ik sleurde hem meteen maar richting visafdeling om hem te tonen wat het daadwerkelijk is. Een lekker stukje vis dus. Een echt seizoensproduct en ook wel ‘love fish’ genoemd, want…
-
En plots sta je in Delhaize Magazine
Zoals jullie weten ben ik ondertussen al bijna een half jaartje ambassadrice van Delhaize en dat heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Mogen proeven van nieuwe en lekkere producten, bijleren over hun visie op voeding, naar leuke events gaan (lees: dagje Knokke met het team, als eerste de nieuwe meeneemmaaltijden van Pascale Naessens mogen gaan proeven,..) én, de buitengewone kans krijgen…
-
Top 10 recepten van 2017
Gelukkig nieuwjaar iedereen! Jullie weten ondertussen dat ik wel van een leuk jaaroverzichtje hou. Daarom heb ik nog eens mijn statistieken van het hele jaar bekeken. Om te beginnen alvast een héle dikke merci aan jullie allemaal om zo talrijk de blog te volgen, zowel op facebook als op instagram als via de website zelf. Jullie zoeken me enorm veel…
-
Ginger’s kerstmenu 2017
HO HO HO! Kerstmis is weer in een flits voorbij gegaan en dan blijven we zowel met een leeg (als in: oh nee, zo naar uitgekeken en het is al voorbij) als een vol (als in: oh my god, teveel kroketjes gegeten) gevoel over. Hopelijk hebben jullie allemaal een hele fijne kerst gehad met lekker eten in nog leuker gezelschap.…
-
Kerstdiner: Geroosterde pompoen met glazuur van mosterd en bruine suiker
We gaan verder met ons kerstmenu vandaag. Dit doen we met een tweede bijgerechtje. Eentje om duimen en vingers bij af te lekken. Pompoen, zowat de favoriet van de (blog)wereld. Pompoen is mooi, geeft een geweldige kleur aan je eten en is lekker in zowel zoet als zout eten. Het is zo veelzijdig dat zowat iedereen er dol op is.…
-
Kerstdiner: Salade van babywortel
The X-mas menu continues en vandaag starten we met de eerste van de twee bijgerechten die ik voor jullie gemaakt heb. Een simpele wortelsalade die toch ook een beetje anders is. Bijgerechten zijn echt wel belangrijk bij Kerstmis (en eigenlijk altijd), vind ik. Ok, het is héél belangrijk dat je vlees, vis,… geweldig lekker is, maar een toplekker bijgerechtje kan…