Tips & Tricks

Leve het picknick seizoen! Alles wat je nodig hebt voor een lekkere picknick.

Er valt wat te vieren. Iets waar mijn bloggerhartje en dat van menig andere Hasselaren sneller van zal gaan slaan. Dille & Kamille komt naar Hasselt! Iets waar ik toch wel heel erg blij en gelukkig van word. Het is namelijk zo’n geweldige winkel. Eentje waar ik in andere steden steevast een bezoekje aan breng. Het is zo’n winkel waar je uren in kan doorbrengen. Het staat vol met potjes, servies, ambachtelijke voedingswaren, speelgoed, tafellakens, hangmatten, kussens,… Kortom, alles voor je huis, tuin en keuken. Bij Dille & Kamille draait alles om natuurlijke eenvoud. De producten zijn gemaakt van natuurlijke materialen en geproduceerd met respect en zorg voor de natuur.

IMG_6629

Mijn favoriete afdeling? Alles voor in de keuken, natuurlijk! Ze hebben echt alles om je etentjes, tafelsetting, decor dat tikkeltje extra te geven. Mooie tafellakens, leuke kookschorten, simpel maar mooi servies, versiering,.. Check, check, check!

En dan nu… Picknick Time!

Dille & Kamille heeft ook alles in huis om een geweldige picknick te organiseren (en ik mag een leuke, gevulde mand weggeven, dat vertel ik je zo meteen) en een geweldige picknick, die organiseerde ik. Maar wat heb je nu allemaal nodig en, vooral ook, waar moet je aan denken om ervoor te zorgen dat je picknick zal slagen? Een picknick op 1-2-3 in elkaar flansen, kan leuk zijn, maar kan ook voor teleurstellingen zorgen. Bij deze dus een paar handige tips om een leuke en gezellige picknick te organiseren.

IMG_6637

Tips, tips en nog eens tips!

1. Check het weer

Probeer je picknick te organiseren op een dag dat er geen regen voorspeld wordt. Tegen wat frisser weer kan je je kleden, maar niet nat worden bij regen tijdens een picknick, dat wordt al een grotere uitdaging. Wordt het erg warm? Denk dan aan een parasol en zonnecrème.

2. Kies op voorhand een goede locatie uit

Zorg ervoor dat je een plekje kiest waar je je auto relatief dichtbij kan zetten, zodat je niet te ver moet sleuren met alle spullen. Bekijk even of er geen koeien of andere dieren ergens kunnen komen opdagen om je eten te verpesten en of je er wel mag picknicken.

IMG_6639

3. Zorg voor goed materiaal

Zorg ervoor dat je een goede picknickmand hebt (zoals deze), maar denk ook aan een laken, kussentjes, bordjes, bestek, glazen, servetten,… Probeer je op voorhand in te beelden dat je aan het picknicken bent en wat je bij elke stap nodig denkt te hebben, maak hier een lijstje van en laat je dan helemaal gaan bij Dille & Kamille.

4. Kies een picknick-thema

Ga je voor brunch, lunch, aperitief. Italiaans, Spaanse tapas of op zijn Frans met beaucoup des baguettes en kaasjes. Een thema is altijd leuk! Ik koos voor brunch en zorgde voor zowel zoete ontbijtreceptjes als hartige dingen.

IMG_6974

5. Ga voor slimme gerechten

Neem bijvoorbeeld geen chocolade die snel zal smelten mee, maar een chocolademuffin of brownie. Ga voor hardere kazen of kazen die tegen wat hitte kunnen voor ze beginnen te smelten. Probeer plakvingers en smodderen te vermijden. Wil je toch risico’s nemen? Zorg dan voor natte doekjes of wat alcoholgel. Denk ook aan een koelbox om je beleg, drank en andere zaken koel te houden.

Welke gerechtjes maakte ik?

IMG_6641

6. Zorg voor dat tikkeltje extra 

Door je eten in leuke potjes te verpakken, ergens een extra lintje rond te draaien, een mooi picknicklakentje (mijn favoriet) te kiezen en wat bloemetjes mee te nemen, ga je van een gewone picknick naar een geweldige, Pinterest-waardige picknick. Genieten van een mooi versierde picknick in een mooie omgeving,… Dat klinkt heerlijk, toch?

Pssst, vergeet zeker en vast je afval niet mee te nemen. Niets laten liggen, hoor!

IMG_6636

En dan nu… GIVE AWAY TIME!

In samenwerking met Dille & Kamille mag ik een mooie, goed gevulde picknickmand weggeven twv 90,25 euro. Wil jij deze winnen? Haast je dan snel naar mijn Instagram-account om mee te doen! De wedstrijd loopt vanaf vandaag 21/06 tem 28/06.

Veel succes!

Smakelijke groetjes,

Laurence

IMG_6638

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *