• Feestdagen,  Muffins & Gebakjes,  Ontbijt

    Cinnamon rolls

    Wat heb ik veel berichtjes gehad over deze cinnamon rolls. Geweldig! Ik kan het jullie ook helemaal niet kwalijk nemen, want hoe lekker zijn ze ook. Ik heb er in Stockholm mijn hart aan verloren, aan de kanelbullar. Daar knopen ze ze wel op een speciale manier en doen ze er ook wat kardemom in. Dit laatste wou ik ook…

  • Feestdagen

    Ginger’s Kerstmenu 2018

    Vanaf begin december ben ik jullie beginnen verwennen met mijn lekkere kerstgerechtjes. Hopelijk hebben jullie er evenveel van genoten als mij. Zowel het koken, het fotograferen en stylen als het opeten (uiteraard) waren een plezier. Ik heb me helemaal kunnen uitleven. Los van alle opdrachten, ads, filmpjes,… blijft dit de essentie van de blog: receptjes ontwikkelen voor jullie en mijn…

  • Dessert,  Feestdagen

    Koffiemousse

    Kerstdessert, hoera! We zitten aan het dessert, lekker! Ik ging voor deze lekkere koffiemousse, een mousse die lichter is omdat er geen volle room in gedaan wordt. Dit heb ik bewust gedaan, omdat we meestal al veel te veel gegeten hebben tegen dat we aan het dessert zitten (mag ik nog een kroketje, asjeblieft?). Ik moet zelfs TWEE volledige kerstmenu’s…

  • Feestdagen,  Vis

    Kerstmenu – Hoofdgerecht – Vis: Gegrilde tonijn met patatjes uit de oven en pikante courgette

    Toen ik jullie vroeg wat jullie graag zagen verschijnen voor het kerstmenu dit jaar, kreeg ik verschillende requests door. Gezond, veggie, zeevruchten, vis,… Vegetarisch, zeevruchten en gezond heb ik al gecovered. Daarom gaan we nu aan de VIS. Ook dit is best nog een gezond gerechtje, met een lichte groente en een gezond stukje vis.  Om het over tonijn te…

  • Feestdagen,  Soep

    Kerstmenu – Soep: Waterkerssoep met gerookte forel

    Een groen, gezond en smaakvol soepje als tussengang van je kerstmenu? Check! Waterkers bevat veel antioxidanten en vitamine C en is daarmee een zeer gezond plantje. Het is niet alleen gezond, het is met zijn sterke, kruidachtige smaak ook écht lekker en een perfect ingrediënt om een gerecht mee te pimpen. OF om soep mee te maken dus. Door de…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Kerstmenu – Hapje: Veggie worstenbroodjes

    Ik heb zo’n voorgevoel dat jullie op dit recept hebben liggen wachten. Jullie waren heel enthousiast op Instagram, waar ik héél blij om ben, want zo af en toe mag het ook eens vegetarisch zijn, hé. Het klassieke worstenbroodje is een absolute must op veel feesttafels en ook ik lust er wel eens eentje, of twee. Ik lust het graag,…