-
Zalm Wellington
Traditiegetrouw maak ik elk jaar voor kerst twee hoofdgerechten klaar voor jullie. Eentje met vlees en eentje met vis. De heerlijke zoetzure balletjes met puree hebben jullie al voorgeschoteld gekregen, dus vandaag is het aan het visgerechtje! Dat is zalm Wellington geworden, hmmm! Ik serveer er gebakken boontjes en patatjes bij en geroosterde trostomaatjes. Klassiekere side dishes maar gewoon perfect…
-
Zoetzure gehaktballen met puree
Joepie, we zijn aangekomen aan het eerste hoofdgerecht van het kerstmenu: Zoetzure gehaktballen met een speciale puree en gegrilde babywortelen. Zoals gewoonlijk maak ik een hoofdgerecht met vlees en eentje met vis. Kwestie van de keuze-opties nog wat meer uit te breiden. Al heb ik over de jaren heen al heel wat kerstgerechtjes verzameld, natuurlijk. Toch blijft het leuk er…
-
Crème van feta met asperges, spek en tomaat
Oeh la la, het voorgerecht van mijn kerstmenu is zeker geen klassiek voorgerechtje. In tegendeel, het is een niet alledaagse combinatie, maar wel eentje die werkt! Crème van feta met asperges, spek en tomaat. Een smaakbommetje dat toch niet te zwaar is. Het is ook gemakkelijk vegetarisch te maken, wat altijd handig is. Vaak kookt iemand voor de hele familie…
-
Kroketjes met spek en erwtjes
Hooooo, madonna! Zo zo zo zo goed, dit hapje. Toen ik deze kroketjes met spek en erwtjes klaarmaakte om te fotograferen voor mijn kerstmenu, kon mijn geluk niet op. Ze waren zo lekker! Ik kan dus niet wachten om ze met jullie te delen en finally is het zover. Deze kroketjes zijn een ge-wel-dig (kerst)hapje dat bij iedereen een glimlach…
-
Crostini met brie en veenbessen
Is er eigenlijk een feestje geweest als je geen crostini of bruschetta hebt gegeten? Met deze crostini met brie en veenbessen ga je zeker aan je trekken komen op hapjesvlak. Een heerlijk en stevig hapje dat iedereen wel kan bekoren en extra ‘christmassy’ omwille van de veenbessen. Want geef toe, geen kerst zonder minstens één keer veenbessen in het menu.…
-
Crackers met spek en kaas
Oké, hear me out. Deze crackers met spek en kaas zijn ge-wel-dig. Je zou het niet meteen denken omdat ze zo simpel en gemakkelijk zijn en je maar weinig ingrediënten nodig hebt maar OMG, ze zijn top. Ik liet ze proeven aan mijn ouders en hun eerste reactie was ‘wow, dat is lekker’ en voor ik het wist, was het…
-
Tartaar van zalm en groene appel
We zijn gewoon helemaal begonnen aan hét kerstmenu, ofwa? En dat met zo’n lekker aperitiefhapje als deze tartaar van zalm en groene appel. Hohoho! Mijn favoriete periode van het jaar toch wel, die feestdagen. Het is gewoon zo gezellig. Continu tafelen, lekker eten, gezellig samen zijn. Love it! Naar jaarlijkse gewoonte (behalve vorig jaar maar hé, toen was ik net…
-
Julien’s verjaardagstaart (3 jaar)
Dit is het allereerste jaar dat Julien zich echt bewust was van zijn verjaardag. Hij was super fier op zijn kroon, alle slingers en ballonnen en zeker en vast ook op de verjaardagstaart. Voor zijn feestje begon, waren we hem een aantal keer kwijt. ‘Waar is Julien?’ En dan vonden we hem steeds terug in de berging met de deur…
-
Kippenbout met mosterdgratin en een winterse salade
Wie oh wie is er nog op zoek naar kerstinspo? Omdat het niet altijd het duurste vleesje van de hoop moet zijn, ging ik dit feestseizoen eens voor kip. Een stevige, flinke, sappige kippenbout. Yum! Heerlijk in combinatie met de mosterdgratin en de winterse salade met appel en veenbessen. Kip kan altijd wel wat kruiden en extra smaak gebruiken. Ik…
-
Bladerdeegrolletjes met gehakt en cheddar
Hohooo, over een ultiem lekker aperitiefhapje gesproken. Dat kunnen we van deze bladerdeegrolletjes met gehakt en kaas zeker en vast zeggen. Ze zijn lekker vettig, maar dat maakt ze extra smakelijk. We kunnen in deze tijden allemaal wel een stevig hapje gebruiken, hé. Glaasje prosecco erbij en we zijn klaar om er een gezellige avond van te maken. Het lijkt…