Ginger’s kerstmenu 2017
HO HO HO! Kerstmis is weer in een flits voorbij gegaan en dan blijven we zowel met een leeg (als in: oh nee, zo naar uitgekeken en het is al voorbij) als een vol (als in: oh my god, teveel kroketjes gegeten) gevoel over. Hopelijk hebben jullie allemaal een hele fijne kerst gehad met lekker eten in nog leuker gezelschap. Die van de husband en mij was in elk geval gezellig en lekker! Op kerstavond waren het hapjes, hapjes, hapjes en op kerstdag waren het twee volledige kerstmenu’s. Wij kunnen dat! Het woord voldaan volstaat denk ik niet om ons gevoel na al dit eten te beschrijven. Indigestie, maybe?
Bon, hopelijk hebben jullie allemaal lekker gegeten? Wie at er een menuutje van de blog? Ik heb een paar leuke berichtjes binnen gekregen van mensen die gerechtjes van de blog gemaakt hadden voor kerst. Ge-wel-dig! Voor wie het allemaal aan zich voorbij heeft laten gaan, nog even mijn menu op een rijtje.
1. Hapje: Knolseldertoastje met parmaham, gorgonzola en pecans
Deze hebben een heleboel mensen gemaakt en de reacties waren heel goed! Ik blijf het alvast een echt lekkertje vinden.
2. Voorgerecht: Speltpizza met brie en veenbessen
Eens iets helemaal anders, maar wel echt een succes. Ook een leuk receptje om eens een twist aan je pizza mee te geven tijdens de winterse dagen.
3. Bijgerecht: Salade van babywortel
Een zuur, fris en mooi bijgerecht. Perfect bij je stukje vlees en kroketjes!
4. Bijgerecht: Geroosterde pompoen met glazuur van mosterd en bruine suiker
Een lekker en mooi bijgerechtje dat iets donkerder van smaak is. Het blijft wel lekker pittig omwille van de mosterd.
5. Hoofdgerecht: Hazenrug met portosaus, puree en winterse groentjes
Een klassieker, de hazenrug met portosaus, maar echt wel om duimen en vingers bij af te likken. Gewoon helemaal hmmmmm!
6. Dessert/gebak: Veenbessencake
Zoet, maar toch ook een beetje zuur. Heerlijk om mee af te sluiten!
Zo, dat was het menuutje weer voor dit jaar. Je kan er eventueel nog wat inspiratie uit halen voor nieuwjaar?
Nog fijne feesten aan iedereen!
Laurence
One Comment
Pingback: