Scampi in yoghurt met kroepoek
Een aperitiefhapje om U tegen te zeggen deze scampi in yoghurt met kroepoek. Stevig gekruide scampi, met een lepeltje yoghurt, geserveerd met tomaat, rucola en kroepoek. Te lekker, echt! Een heerlijk hapje als je het mij vraagt.
Just hear those sleigh bells jingling, ring tingle tingling too
Je raadt al waar ik naartoe ga, hé 🙂 KERST! Koken voor je familie zou geen stress mogen opleveren, dat is zonde van de leuke feestdag. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Kies voldoende op voorhand je menu uit en maak een duidelijk stappenplan voor de avond zelf. De belangrijkste tip van ze allemaal: Maak je menu op die manier zodat je zelf mee aan tafel kan gaan zitten. Kies eerder voor een tafel vol potten en pannen waarbij de mensen zichzelf kunnen bedienen dan alle bordjes zelf te dresseren. Kies voor gerechten die je op voorhand zo goed als volledig kan klaarmaken, zoals deze scampi in yoghurt met kroepoek…
Vandaag trakteer ik dus op een lekker hapje. Het is simpel, je kan het gemakkelijk op voorhand klaarmaken en het wordt gesmaakt door iedereen! Enjoy!


Wat heb je nodig?
- Scampi’s
- Natuuryoghurt
- Kruiden: currypoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, peper, zout
- Citroen
- Rucola
- Kerstomaten
- Kroepoek

Wat moet je doen?
Ontdooi de scampi’s en pel en ontdarm ze. Snijd ze in drie of vier stukken afhankelijk van hoe dik de scampi’s zijn. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en doe het gemberpoeder, paprikapoeder en currypoeder bij de olie. Bak dit kort aan en voeg dan de scampistukjes toe. Kruid met peper en zout. Meng goed zodat alle stukjes onder de kruiden zitten, bak enkele minuten aan en doe ze dan in een kom. Laat volledig afkoelen.
Wanneer de scampi’s afgekoeld zijn, voeg je een flinke eetlepel van de yoghurt toe en meng je. Doe er niet té veel yoghurt bij. Het is de bedoeling dat de scampi’s een dun laagje yoghurt krijgen.
Verdeel over kleine potjes of glaasjes. Snijd de kerstomaten in vier en hak de rucola wat grof. Verdeel over de glaasjes. Steek er een kroepoekje in en voilà, smakelijk!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.


Tips:
- Kruiden: Je kan wat afwisselen met je kruiden afhankelijk van wat je zelf lekker vindt. Tijm, paprikapoeder en currypoeder combineren ook goed. Je kan ook extra nog koriander toevoegen, of wat mosterdzaad. Kies wat je zelf lekker vindt, maar wees zeker niet te zuinig met de kruiden.
- Op voorhand klaarmaken: Je kan de scampi’s in yoghurt volledig op voorhand klaarmaken, de tomaatjes en rucola al snijden en dan moet je enkel het geheel nog snel samenstellen. De kerstomaten en rucola kunnen er zelfs al enkele uurtjes op voorhand op, maar niet té lang. Een ideaal hapje voor bij een grote groep!
- Bewaren: De scampimengeling blijft max 2 dagen goed in de koelkast.
Ginger, nog meer lekkere hapjes, please! I got you!
- Sushi cups
- Mini gevulde aardappel
- Scheermessen met chorizo boter
- Dadels in een jasje
- Nachos met gekruide scampi
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Scampi in yoghurt met kroepoek
Ingrediënten
- 20 gepelde scampi's in 3 gesneden
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl currypoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 2 el yoghurt
- 1 tl citroensap
- 10 kerstomaten in vier gesneden
- 1 handje rucola grof gehakt
- 1 zak kroepoek
- olijfolie
Instructies
- Doe de stukjes scampi in een kom en besprenkel met olijfolie.
- Voeg het paprikapoeder, currypoeder en gemberpoeder toe. Kruid met peper en zout en meng.
- Bak in enkele minuten aan in de pan en haal van het vuur. Laat koud worden in de koelkast.
- Voeg er de yoghurt en citroensap aan toe en meng.
- Verdeel over kleine potjes of glaasjes. Verdeel daarover de kerstomaten en rucola. Druk in elk glaasje een paar kroepoekjes en serveer. Smakelijk!



6 Comments
Pingback:
Pingback:
Heleen
Ooh ik ben benieuwd naar deze. Zo simpele ingrediënten die ik wel altijd in huis heb. Ik zet hem op het menu voor morgenavond.
As Cooked By Ginger
Geweldig! Hopelijk heeft het gesmaakt! 🙂
Pingback:
Pingback: