• Feestdagen,  Voor- of bijgerecht

    Maïsbrood

    Maïsbrood, een lekkernij die hier in de States veel gemaakt wordt, is een soort brood/gebak dat je zowel hartig als zoet kan eten. Hoe het gemaakt wordt, hangt af van de regio waarin je bent. In het Noorden van de Verenigde staten wordt het met minder eieren gemaakt en is het ook minder zoet, het heeft een korrelachtige structuur. In…

  • Feestdagen

    Salade met appel en peer

    Wat een heerlijk gerecht, deze salade met appel en peer. Een ideale lichte salade die je zo kan eten, met een stukje vlees on the side of als onderdeel van een feestmaal! Zelf maakte ik deze salade voor Thanksgiving, om een uitgebreid buffet nog een beetje meer uit te breiden en wat op te vrolijken met een kleurrijke en frisse…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Voor- of bijgerecht

    Champignonsaus

    Deze champignonsaus (zonder room) maakte ik in teken van de feestdag Thanksgiving, een Amerikaanse feestdag waarbij er vooral veel en lekker gegeten wordt. Een grote kalkoen staat bijna altijd op het menu en daar hoort bij? Yes, je hebt het goed geraden: Gravy! Of zoals wij het noemen: Bruine saus. Weinig zaken die een maaltijd nog beter kunnen maken dan…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Ovenschotels,  Veggie,  Voor- of bijgerecht

    Spinaziegratin

    Deze spinaziegratin is een super lekker bijgerecht. Comfortfood op z’n best! Het is cheesy, romig, smeuïg en gewoon heel lekker. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig om het te maken en het vraagt ook niet veel werk. Het is zo’n gerechtje dat ik zelf op tafel zou zetten als onderdeel van een feestelijke spread. Ik maakte het bijvoorbeeld voor Thanksgiving…

  • Feestdagen,  Super Healthy,  Voor- of bijgerecht

    Pompoen met broodkruim

    Wat een geweldig, simpel en lekker bijgerecht, deze geroosterde pompoen met broodkruim. Het is gemakkelijk om te maken en weinig werk. Je kan het ook perfect op voorhand klaarmaken wat het een ideaal bijgerecht maakt als onderdeel van een feestelijk buffet. Welke pompoen gebruiken? Ik gebruikte de delicata pompoen, die hier in Amerika populair is en veel gebruikt wordt om…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Ovenschotels,  Voor- of bijgerecht

    Ovenschotel met zoete aardappel en pecannoten

    Hmm, deze ovenschotel met zoete aardappel en pecannoten is zo heerlijk! Ik maakte het recept ter ere van Thanksgiving. Een feestdag die hier in Amerika altijd uitgebreid gevierd wordt, met veel lekker eten. Dit recept is gebaseerd op een populaire side dish die bij deze feestdag veel gemaakt wordt. Sweet potato casserole with marshmallows. Say what? Klopt! Het is een…

  • Cake & Taart,  Dessert,  Feestdagen

    Pumpkin pie

    Laten we met deze pumpkin pie even lekker Amerikaans doen. Het is een taart die ontzettend populair is in Noord-Amerika en voornamelijk tijdens ‘pumpkin season’ gegeten wordt. De herfst en vroege winter dus. Het is een taart die erg populair is tijdens Thanksgiving en Kerstmis en ik, ik zeg er geen nee tegen. Nu ik een tijdje in Amerika woon,…

  • Feestdagen,  How to,  Lunch,  Ontbijt

    10x gerechten voor een lekkere Paasbrunch

    Pasen doet me altijd aan gezellig samenzijn en aan brunchen denken. Samenkomen met de familie, paaseitjes rapen met de kinderen en dan allemaal de benen onder tafel schuiven en genieten van een lekkere Paasbrunch. Speciaal voor jullie zette ik 10x gerechten voor een lekkere Paasbrunch voor jullie op een rijtje. Brunchen is trouwens een soort van laat ontbijt/vroege lunch. Het…

  • Het leven zoals het is

    Het leven zoals het is: Heimwenen

    Ik ben zo’n type dat eerst in haar eentje ergens door moet komen, vooraleer ik erover wil babbelen. Nu is zo’n moment dat ik er wel klaar voor ben. Denk ik. De eerste weken/maanden hier in Cleveland ging het heel goed met me. Zo goed dat ik me begon af te vragen ‘Klopt dit wel, waarom ben ik niet droevig?’.…