• Feestdagen,  Vlees

    Lamsfilet met mosterdroomsaus en groentjes uit de oven

    Kerst begint stilaan dichterbij te komen. Wij foodbloggers zijn daar altijd al vroeg mee bezig. Ten eerste om een lekkere menuutje voor jullie te maken, traditiegetrouw doe ook ik dit elk jaar. Ten tweede omdat wij (ik toch) al vanaf september stilaan kerstopdrachten beginnen door te krijgen. Yes, we kunnen er niet vroeg genoeg bij zijn en erg vind ik…

  • Maar dat is tof!,  Vis

    Rijstsalade met een duurzaam roodbaarsje

    Vandaag voor jullie een ultra tof, smakelijk en gemakkelijk gerechtje met vis. Een lekker stukje roodbaars. De titel verraadt het al, maar toch wil ik de ‘De Bewuste Visweek’ waarin kiezen voor duurzame vis aangemoedigd wordt, nog even in de kijker zetten. Hoe weet je of je vis duurzaam is? Een tijdje geleden sprak ik al over het MSC/ASC label…

  • Maar dat is tof!

    Al Dente, wat is dat eigenlijk?

    Een weekje geleden bezocht ik de productiesite van Soubry. De enige pastafabrikant die pasta produceert op Belgische bodem. I like! Ze zijn er ook erg fier op en we kregen een rondleiding van de uiterst sympathieke en bescheiden CEO Michel Soubry, die samen met zijn broer Mathieu het familiebedrijf leidt. We kregen een fijne rondleiding die ons meevoerde van het…

  • As tested by Ginger

    Nog eens over die gezonde pannen: Make the Switch!

    Jullie weten nog wel dat ik het een tijdje geleden gehad heb over hoe potten en pannen ook gezond of ongezond kunnen zijn. Een kleine opfrissing nodig? Je leest het alvast hier! Vandaag gaan we wat dieper in over waarom ik die switch gemaakt heb. GreenPan sprak me een tijdje geleden aan over die campagne. Ik was meteen geïnteresseerd omdat…

  • Het leven zoals het is

    Het leven zoals het is: Onthaast-maand

    Onthaasten. Onthaaasten. Onthaaaaasten. Als Limburgse kan ik het alvast extra goed uitspreken. Nu het begrip nog omzetten in de realiteit. Ik betrap mezelf er maand na maand op dat ik in het begin van de maand voordien zeg ‘Deze maand is echt nog druk, maar volgende maand wordt het veel rustiger’. Om dan in de helft van diezelfde maand te…

  • Cake & Taart,  De Kinderhoek,  Feestdagen

    Julien’s verjaardagstaart

    HIEP HIEP HOERA! Julienke is één jaar geworden. Een geweldig, allesoverweldigend, spetterend, vermoeiend, uitputtend, gelukzalig en prachtig jaar. Julien is een absolute topper en ik kan me geen beter, vrolijker en knapper zoontje wensen. Verjaardagen, die zijn er natuurlijk om gevierd te worden. Ik kom uit een gezin waarin genieten centraal staat. Werken is allemaal goed en wel, maar genieten…

  • As tested by Ginger

    Over gezonde potten en pannen

    Wat zeg jij nu? Potten en pannen kunnen toch niet gezond zijn, Ginger? Ze kunnen mooi, stevig, groot, klein, wel of niet geschikt voor de oven, zwaar of licht zijn, maar gezond of ongezond, hoe kan dat? Laat het me jullie een keertje vertellen. Over het algemeen bevatten traditionele antikleeflagen giftige chemische stoffen die tijdens het koken kunnen vrijkomen. Er…

  • Hotspots

    Op restaurant: Brasserie Taste

    ‘Hey Ginger! Zin om een keertje bij ons te komen eten?’ Wel, op zo’n vraag heb ik nog niet erg vaak nee gezegd in mijn leven en dat ik daar bij Brasserie Taste absoluut geen spijt van heb gehad, kunnen we wel stellen. Uiteraard had ik de kaart al nagekeken vooraleer ik in ben gegaan op het voorstel. Die zag…