• As tested by Ginger

    Nog eens over die gezonde pannen: Make the Switch!

    Jullie weten nog wel dat ik het een tijdje geleden gehad heb over hoe potten en pannen ook gezond of ongezond kunnen zijn. Een kleine opfrissing nodig? Je leest het alvast hier! Vandaag gaan we wat dieper in over waarom ik die switch gemaakt heb. GreenPan sprak me een tijdje geleden aan over die campagne. Ik was meteen geïnteresseerd omdat…

  • Het leven zoals het is

    Het leven zoals het is: Onthaast-maand

    Onthaasten. Onthaaasten. Onthaaaaasten. Als Limburgse kan ik het alvast extra goed uitspreken. Nu het begrip nog omzetten in de realiteit. Ik betrap mezelf er maand na maand op dat ik in het begin van de maand voordien zeg ‘Deze maand is echt nog druk, maar volgende maand wordt het veel rustiger’. Om dan in de helft van diezelfde maand te…

  • Cake & Taart,  Feestdagen

    Julien’s verjaardagstaart

    HIEP HIEP HOERA! Julienke is één jaar geworden. Een geweldig, allesoverweldigend, spetterend, vermoeiend, uitputtend, gelukzalig en prachtig jaar. Julien is een absolute topper en ik kan me geen beter, vrolijker en knapper zoontje wensen. Verjaardagen, die zijn er natuurlijk om gevierd te worden. Ik kom uit een gezin waarin genieten centraal staat. Werken is allemaal goed en wel, maar genieten…

  • As tested by Ginger

    Over gezonde potten en pannen

    Wat zeg jij nu? Potten en pannen kunnen toch niet gezond zijn, Ginger? Ze kunnen mooi, stevig, groot, klein, wel of niet geschikt voor de oven, zwaar of licht zijn, maar gezond of ongezond, hoe kan dat? Laat het me jullie een keertje vertellen. Over het algemeen bevatten traditionele antikleeflagen giftige chemische stoffen die tijdens het koken kunnen vrijkomen. Er…

  • Hotspots

    Op restaurant: Brasserie Taste

    ‘Hey Ginger! Zin om een keertje bij ons te komen eten?’ Wel, op zo’n vraag heb ik nog niet erg vaak nee gezegd in mijn leven en dat ik daar bij Brasserie Taste absoluut geen spijt van heb gehad, kunnen we wel stellen. Uiteraard had ik de kaart al nagekeken vooraleer ik in ben gegaan op het voorstel. Die zag…

  • Events

    Over vis fileren in Oostende

    Of ik een verwend nestje ben? Zo eentje dat op een vissersboot in Oostende met grote chefs vis mag gaan fileren, samen met deze chefs mag koken en dan dit allemaal gezamenlijk nog mag opeten ook? Klopt ja, zo’n verwend nest ben ik. Ik geef het toe. Dit hele gebeuren draaide rond Food’O. Het nieuwe online platform waarop al het…

  • As tested by Ginger

    Dé vleesburger zonder vlees

    Het land staat in rep en roer en de Bourgondiërs weten zich geen plek te geven. Om het even bij de haren te trekken: Dé vleesburger zonder vlees is nu te koop in de winkel en dat exclusief bij Delhaize. De Greenway burger! Ik kreeg er verschillende persberichten over binnen en zag veel andere bloggers de test al doen. Besluit?…