Parmarolletjes met een salade
Parmarolletjes klinkt een beetje gek. Het is alleszins geen echt woord, aangezien wordpress het aangeeft met een rood lijntje. Gelukkig doe ik niet aan het corrigeren van woorden die nog niet toegelaten zijn in de dikke Van Daele. Parmahamrolletjes is misschien duidelijker, maar klinkt minder smakelijk en te lang. Goed, los van de spelling en van het woord zijn de rolletjes gewoon verrukkelijk. Een perfect gerechtje voor op een warme avond. Er is weinig werk aan en het is een lichte maaltijd. Dat is wat we nodig hebben als we de hele dag in de zon hebben gelegen. PS: ik schrijf deze blogpost een tijdje op voorhand, dus ik heb géén idee of het vandaag mooi weer zal zijn. Anyhow, je kan het heus ook eten als het niet zo warm is, want het blijft gewoon altijd even lekker. Een salade met Italiaanse smaken is altijd verrukkelijk. Rucola, parmezaan, parmaham, pijnboompitten, zongedroogde tomaten,… noem maar op. Absoluut 100%, mijn meugje. De Italiaanse keuken is simpel en overheerlijk. Gewoon geweldig. Met deze salade raken we een beetje aan de Italiaanse smaken en daarom is hij superlekker!
Benodigdheden, voor 2 personen:
10 rolletjes parmaham of andere gedroogde ham, zorg voor dikke velletjes zodat ze niet te fel scheuren bij het oprollen
kruidenkaas
bakje zongedroogde tomaten
12 kerstomaten
goede handvol pijnboompitten
bakje groene olijven
parmezaan
balsamico
verse basilicum
optioneel: broodstokjes
Bereiding:
Neem twee borden en leg in elk bord een goede handvol rucola. Doe er in elk bord een stuk of tien olijven over. Snijd de kerstomaten in twee en voeg deze toe aan de salade.
Neem nu telkens een velletje parmaham, besmeer de helft met kruidenkaas, leg er een dikke zongedroogde tomaat in en enkele blaadjes basilicum en rol op. Zorg voor vijf rolletjes per persoon. Leg de rolletjes op de salade. Rooster vervolgens de pijnboompitten kort en strooi ze over de rolletjes. Schil wat vellen parmezaan met de dunschiller en doe deze over de rolletjes. Werk af met wat olijfolie en een streepje balsamico. Serveer met broodstokjes.
TIP: Je kan de rolletjes ook als aperitiefhapje maken, maar dan zonder de salade. Je zal gegarandeerd een succesvolle gastvrouw/heer zijn.
Enjoy!
3 Comments
Pingback:
Marijke
Op zoek naar een receptje om een restje kruidenkaas op te werken. Wat was dit heeeerlijk seg! Gaat hier zeker nog eens op de menu komen!
As Cooked By Ginger
Doet me veel plezier!