Curry met kip en ananas
Wat een heerlijk eenpansgerecht, deze curry met kip en ananas. Meestal moet je me niet komen wakker maken voor warm fruit in hartige gerechten maar voor deze curry mag je dat absoluut wel doen!
Wat maakt hem dan zo lekker?
De combinatie van de zoute, krachtige rode curry, zachte zomergroentjes en zoete ananas zorgen voor een heel lekker geheel. Het is de combinatie die het hem doet.
Daarbovenop komt dat het gerecht heel gemakkelijk te maken is en binnen de 20 minuten op tafel staat én je moet maar één pan vuil maken. Daar houden we toch allemaal van! Laten we aan de slag gaan met deze curry met kip en ananas.
Wat heb je nodig?
- Kip
- Courgette
- Paprika: de rode variant, de gele kan ook, de groene liever niet owv zijn meer bittere smaak
- Rode currypasta: Dit vind je gemakkelijk in elke winkel, vaak bij de wereldkeuken producten.
- Ananas: Zo vers mogelijk.
- Kipbouillon: Je kan gewoon een kipbouillonblokje oplossen in water of voorgemaakte bouillon of fond gebruiken.
- Kokosmelk: Uit blik.
- Sesamzaadjes: Voor de afwerking.
- Peterselie of koriander: Naar eigen voorkeur.
Wat moet je doen?
Het kan bijna niet gemakkelijker. Je begint met het voorbereiden van alle ingrediënten. Dit wilt zeggen dat je je kip, courgette en ananas in blokjes gaat snijden en de paprika in dunne reepjes. Je zet de rest van de ingrediënten ook klaar, zodat je ze bij de hand hebt.
Dan bak je de kip aan in wat olijfolie en je mag stevig kruiden met peper en zout. Wanneer de kip goudbruin is, voeg je de courgette en paprika toe. Roerbak een vijftal minuten.
Voeg dan de rode currypasta toe, laat een minuutje meebakken en giet de kipbouillon erbij. Meng goed en giet als laatste de kokosmelk bij het geheel.
Laat een 10tal minuten koken en roer regelmatig. Wanneer de saus gebonden is, voeg je de ananas toe en laat je deze doorwarmen in de saus.
Verdeel over 2 borden en werk af met sesamzaadjes en peterselie of koriander.
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Hoe te eten: Je kan deze curry gewoon zo eten, maar wij eten er altijd flatbread of rijst bij. De keuze is aan jou 🙂
- Ananas: Snijd de ananas niet te groot, het is lekkerder als de stukjes niet te groot zijn.
- Op voorhand maken: Je kan dit gerecht volledig op voorhand klaarmaken en gewoon opwarmen in de microgolfoven wanneer je wilt eten.
- Bewaren: Deze curry met kip en ananas blijft 2 dagen goed in de koelkast en kan ook ingevroren worden.
Laat het smaken! Laurence
Ontdek je graag meer soorten curry’s? Neem dan zeker eens een kijkje bij deze gerechten:
- Mosselen in rode curry
- Linzencurry met kikkererwten
- Curry van kippengehaktballen
- Curry van aubergine en kokos
- Curry van vis en mango
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Curry met kip en ananas
Equipment
- 1 grote pan met hoge randen
Ingrediënten
- 300 g kipfilet in blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 1 rode paprika in dunne reepjes
- 1 el rode currypasta
- 120 ml kipbouillon
- 1 blik kokosmelk
- 150 g ananas in blokjes
- 2 el sesamzaadjes
- 2 stengels peterselie of koriander
- peper, zout
- olijfolie
Instructies
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak er de kip goudbruin in aan. Kruid stevig met peper en zout.
- Wanneer de kip goudbruin is, voeg dan de courgette en paprika toe. Roerbak een 5tal minuten.
- Voeg de rode currypasta toe en bak 1 minuut mee. Meng goed.
- Giet de kipbouillon in de pan en meng. Vervolg met de kokosmelk.
- Laat 10 minuten koken of totdat de saus de gewenste dikte heeft en voeg de ananas toe. Warm door en haal van het vuur.
- Verdeel over 2 borden. Werk af met sesamzaadjes en peterselie.
- Eet zo of serveer met flatbread of rijst. Smakelijk!
24 Comments
Marleen
We love curry’s👍 Gemakkelijk en snel om te maken, én dan nog is super lekker!! Wij aten het met rijst én natuurlijk koriander 😋
As Cooked By Ginger
Yayyy! Doet me veel plezier 🙂
Isabel
Superlekker!
As Cooked By Ginger
Dankjewel!
Lieselotte
Weeral kei keigoed recept! Heb het een keer met kip gemaakt en gisteren eens met scampi ipv kip en visbouillon ipv kipbouillon. Was ook heel lekker 🙂
As Cooked By Ginger
Oh super! Klinkt lekker met de scampi’s 🙂
Lieselotte
Alweer een heel lekker receptje! Getest & goedgekeurd!
As Cooked By Ginger
Leuk te horen dankjewel!
Sarah
Super lekker en snelle maaltijd! Iedereen vond het super lekker.
As Cooked By Ginger
Geweldig! Dankjewel 🙂
Saskia
Super lekker en heel snel klaar te maken! Ga ik zeker nog maken!
As Cooked By Ginger
Joepie!!
Ellen Van Hasselt
Heeeeeel lekker! Gaat nog vaak op tafel komen hier thuis. Ook de 2 kindjes hebben ervan genoten.
As Cooked By Ginger
Oh dat doet me zoveel plezier! Als de kindjes er ook mee van genoten hebben, dat is altijd extra leuk!
Tiziana
Vandaag gemaakt en met zen alle zo van genoten! Mmmmmm
As Cooked By Ginger
Joepieeeee!!
Melanie
Makkelijk klaar te maken en heel lekker! Dit gerechtje maak ik nog!
As Cooked By Ginger
Yayyy! 🙂
Nathalie America
Lekkere curry!
Katrien
Heerlijk en snel gerechtje. Ideaal voor drukke weekavonden met 2 kids. Gaat hier nog regelmatig op tafel komen!
As Cooked By Ginger
Geweldig!
Evelien
Suuuuuuper lekker en snel klaar!!! Ik at er wel koriander bij 🤤!!
As Cooked By Ginger
Fijn te horen dat het gesmaakt heeft! 🙂
Pingback: