Ontbijt

Pompoenhavermout

Zin om je standaard havermoutpap af te wisselen met iets anders? Insert: Pompoenhavermout! Let me explain..

Pompoen is een extreem multifunctionele groente. Het is super lekker in hartige gerechten, zoals bij deze pompoenlasagne. Maar je kan het ook perfect gebruiken om de lekkerste gebakjes mee te maken. Het is bijvoorbeeld heerlijk om herfstige pompoenmuffins mee te maken of kruidige pompoenscones met een glazuur van kaneel.

Het is vaak ook een hele grote groente, waardoor je gemakkelijk met overschotjes zit. Een hele gemakkelijke en gezonde manier om restjes pompoen mee op te werken, is deze pompoenhavermout. Het geeft extra smaak aan je ontbijtje, het is een keer iets anders en zorgt voor een extra smeuïg geheel. En ziet het er niet leuk uit?

Benodigdheden, voor 1 persoon:

Voor de pompoenhavermout:

45 g havermout

200 ml melk naar keuze

45 g pompoenpuree

1 el ahornsiroop

1 tl kaneel

Afwerking: 

1/2 appel + 1 tl kaneel

1/2 banaan

walnoten

pecannoten

ahornsiroop

Bereiding:

Doe de havermout, melk, pompoenpuree, ahornsiroop en kaneel (dus in feite alle ingrediënten voor de havermout) in een steelpan. Verhit op middelmatig vuur en roer regelmatig totdat je een smeuïge havermoutpap krijgt.

Snijd tijdens het koken van de havermout een appel in blokjes. Bak de blokjes aan in boter en voeg er de kaneel aan toe. Bak een vijftal minuten tot ze gaar zijn. Houd warm op laag vuur.

Snijd de banaan in plakjes en de noten grof.

Schep de pompoenhavermout in een diep bord en werk af met de appel, banaan, noten en een scheutje ahornsiroop.

Tips:

  • Pompoenpuree maken: Dat kan nogal een taakje zijn. Ik plan het daarom om de zoveel tijd in en bewaar het in porties van ongeveer 150 gram in de diepvries. Heb ik soms wat over, dan maak ik daar dus pompoenhavermout mee. Je maakt het simpelweg door pompoen te schillen, in blokjes te snijden, te koken en dan te mixen tot een gladde puree. Ik kruid het niet zodat ik het ook voor gebak kan gebruiken.
  • Sommige winkels hebben gesneden pompoen in de koelafdeling of pompoenblokjes in de diepvriesafdeling. Dit vergemakkelijkt het proces.
  • Voor de afwerking kan je natuurlijk altijd zelf je favorieten kiezen. Gebakken appeltjes met kaneel passen hier super goed bij, maar ga gerust voor wat je lekker vindt. Wat pindakaas, andere noten, eventueel een snufje kardemom,.. Ga ervoor!

Een heerlijke start van de dag. Smakelijk!

Laurence

Helemaal fan van dit soort gerechtjes? Vergeet me dan zeker niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Pompoenhavermout

As Cooked By Ginger
Een heerlijke kom smeuïge pompoenhavermout om de dag gezond mee te starten. Wat wilt een mens nog meer? Yum!
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Belgisch
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

Voor de pompoenhavermout

  • 45 g havermoutvlokken
  • 200 ml melk naar keuze
  • 45 g pompoenpuree
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 tl kaneel

Voor de afwerking

  • 1/2 appel in blokjes of schijfjes
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 banaan in schijfjes
  • walnoten en/of pecannoten grof gehakt
  • ahornsiroop
  • boter

Instructies
 

  • Doe voor de havermoutpap alle ingrediënten in een steelpan en verhit op middelmatig vuur. Roer regelmatig totdat het een smeuïge pap wordt.
  • Bak ondertussen de appelstukjes aan in een beetje boter en voeg er de kaneel aan toe. Gaar op laag vuur en houd warm tot de pap klaar is.
  • Doe de havermoutpap in een diep bord en verdeel er de appeltjes, banaan en noten over.
  • Werk af met wat ahornsiroop. Smakelijk!
Trefwoord Havermout, Pompoen

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept