Ontbijt

Pompoenhavermout

Even pauze van het kerstvoer en focussen op het feit dat we buiten die kerstdagen wél nog een gezonde levensstijl hebben te onderhouden. Daarom vandaag een kerst-break en een lekker, gezond en voedzaam ontbijtje om met het weekend van start te gaan. Morgen spreek ik mezelf weer tegen door een lekkere zoete kerstzonde op het wereldwijde web te zetten, maar vandaag gaan we voor gezond.

Havermoutpap, een kommetje troostvoer dat ook nog eens goed voor je blijkt te zijn. Heerlijk om de dag mee te beginnen. Ik heb jaren gesukkeld met het eten van havermout. Ik kon gewone melk (ik bedoel dan niet lactosevrij) moeilijk verdragen en maakte het dan klaar met water en dat was het dan. Niet lekker! Nu, met de ontdekking van de lactosevrije wereld, doe ik er andere melk bij, een snufje kaneel, wat natuurlijke zoetstof en nu verorber ik het wel met veel plezier. Wat experimenteren in de keuken toch kan doen met een mens.

unnamed-10

Benodigdheden, voor 1 persoon:

40 g havermout

200 ml lactosevrije melk, speltmelk, havermelk,… naar keuze dus

30 g pompoenpuree

1 el ahornsiroop

1/2 tl kaneel

Afwerking: 

zonnebloempitten, walnoten, pecannoten

unnamed-9

Bereiding:

Neem een steelpannetje en verhit er de melk en de pompoenpuree mee op het vuur. Roer met de garde zodat de pompoenpuree oplost in de melk. Wanneer het goed warm begint te worden, voeg je de havermout toe, samen met de kaneel en ahornsiroop. Laat de melk volledig in de havermout trekken totdat het een pap wordt. Roer regelmatig zodat de onderkant niet aanbrandt. Wanneer het geheel een dikke pap geworden is, is je pompoenhavermoutpap klaar. Schep het in een diep bord of een kommetje en werk af met de noten, die je grof gehakt hebt, en de zonnebloempitten.

Een heerlijke start van de dag. Smakelijk!

unnamed-12

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *