Salade met krokante kip en druiven
Vandaag nog eens een heerlijke salade op het menu. Deze salade met krokante kip en druiven. Klinkt het al goed in de oren? Vind ik ook. Zo een yummy, gezonde salade kan me toch zo goed smaken. Zeker wanneer ik een paar dagen wat ongezonder gegeten en gedronken heb, doet het goed om een gezonde salade te eten.
Het is belangrijk dat we ons lichaam goed verzorgen en dat doen we door gezond te eten, veel water te drinken en te bewegen. Zonder te overdrijven, natuurlijk. Overdrijven is alleen leuk als het om spannende of sappige verhalen gaat die je aan het navertellen bent, toch? 😉 Maar dus, zonder te overdrijven, deze salade is écht lekker.
Benodigdheden, voor 2 personen:
gemengde sla
400 g kipfilets
20 tal groene druiven
100 g bosbessen
12 kerstomaten
2 eieren
paneermeel
40 g pompoenpitten
bakboter
Dressing: 1 el mosterd, 3 el zonnebloemolie, 1 tl honing, peper en zout
Bereiding:
Snijd de kipfilets in reepjes. Klop de eitjes los in één bord en strooi een flinke hoeveelheid paneermeel in een ander bord. Haal de kippenreepjes eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel. Zorg ervoor dat de reepjes volledig bedekt zijn met een laagje paneermeel.
Verhit een flinke klont boter in een grote pan en bak er de kip in aan. Korst aan op hoog vuur en laat verder garen op laag vuur.
Terwijl de kip aan het garen is, maak je de salade. Snijd de gemengde sla wat fijner, halveer de druiven en kerstomaten en voeg samen met de bosbessen toe aan de gemengde sla. Hussel door elkaar en verdeel over twee borden.
Maak de dressing door alle ingrediënten onder elkaar te mengen. Leng eventueel aan met water om de dressing uit te dunnen.
De kip zou nu gaar moeten zijn. Dresseer de stukjes bovenop de salade en werk af met de mosterddressing en pompoenpitten.
Tips:
- Deze salade is een lauwe salade maar is ook erg lekker koud. Bak hiervoor de kip en laat volledig afkoelen ipv hem warm op de salade te leggen. Beide zijn lekker!
- Je kan de salade volledig op voorhand klaarmaken als je de dressing en kip apart houdt. Nadien gewoon alles mengen en koud eten.
- De combinatie kip, druiven, bosbessen en mosterddressing is key. Hieraan zou ik niets veranderen. Met de andere ingrediënten kan gespeeld worden. Gebruik bijvoorbeeld amandelen, walnoten of cashews ipv pompoenpitten (of beide), kies voor ijsbergsla of Romeinse sla ipv gemengde sla. Voeg wat rucola toe,…
Smakelijk!
Laurence
Helemaal fan van salades als deze? Check dan zeker eens deze originele salade met witte pens en peperkoek of deze salade met gegrilde kip en perzik. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Salade met krokante kip en druiven
Ingrediënten
Voor de kip
- 400 g kipfilets in reepjes
- 2 eieren
- paneermeel
- bakboter
Voor de salade
- 2 handvol gemengde salade
- 20 druiven gehalveerd
- 12 kerstomaten gehalveerd
- 100 g bosbessen
- 40 g pompoenpitten
Voor de dressing
- 1 el mosterd
- 3 el zonnebloemolie
- 1 tl honing
- peper, zout
Instructies
- Klop de eitjes los in één bord en strooi een royale hoeveelheid paneermeel in een ander bord. Haal de kippenreepjes door het ei en vervolgens door de paneermeel.
- Bak de gepaneerde kip aan in een flinke klont boter. Korst aan op hoog vuur en laat verder garen op laag vuur.
- Snijd de gemengde sla wat kleiner en meng met de druiven, kerstomaten en bosbessen. Verdeel over twee borden.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing. Leng eventueel aan met water om de dressing uit te dunnen. Vergeet niet te kruiden met peper en zout.
- Verdeel de gare, warme kip over de salade en werk af met de pompoenpitten en de dressing. Smakelijk!
6 Comments
Pingback:
Marjan
Heel lekker en fris slaatje met een heerlijke dressing! Bovendien weinig werk dus ideaal voor een zomerdag!
As Cooked By Ginger
Super leuk om te horen en fijn dat het gesmaakt heeft!
Inderdaad een ideaal gerechtje met dit warme weer 😉
Groetjes,
Laurence
Pingback:
Pingback:
Pingback: