Salade met krokante kip en druiven
As Cooked By Ginger
Een heerlijke salade met krokante kip en druiven. Een yummy combinatie, zeker met de bosbessen en honing-mosterddressing erbij. Een lauwe of koude salade die altijd smaakt!
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Voor de kip
- 400 g kipfilets in brede reepjes gesneden
- 1 ei
- panko paneermeel kan ook
- bakboter en olijfolie
Voor de salade
- 2 handvol gemengde salade
- 20 druiven gehalveerd
- 100 g bosbessen
- 40 g pompoenpitten
Voor de dressing
- 1 el mosterd
- 3 el zonnebloemolie of olijfolie
- 1 tl honing
- peper, zout
Klop het ei los in één bord en strooi een royale hoeveelheid panko in een ander bord. Haal de kippenreepjes door het ei en vervolgens door de panko.
Bak de gepaneerde kip aan in een flinke klont boter en een scheutje olijfolie. Korst aan op hoog vuur en laat verder garen op laag vuur.
Snijd de gemengde sla wat kleiner en meng met de druiven en bosbessen. Verdeel over twee borden.
Meng alle ingrediënten voor de dressing. Leng eventueel aan met water om de dressing uit te dunnen. Vergeet niet te kruiden met peper en zout.
Verdeel de gare, warme kip over de salade en werk af met de pompoenpitten en de dressing. Smakelijk!