Lunch,  Pasta,  Salades,  Veggie

Groene pastasalade

Er zijn zo van die warme zomerse avonden waarbij je gewoon geen zin hebt in warm eten. Ik bedoel dan niet zozeer warme zomerse avonden, maar eerder bloedhete, laffe avonden zonder ook maar één zuchtje wind of een paar graden minder wanneer de zon ondergaat. Puf, puf, puf,.. Insert: Groene pastasalade!

Klagen mogen we niet, natuurlijk. Een zon die schijnt is altijd beter dan regen en grijs weer. Zeker in de zomermaanden. Dan willen we gewoon zon. Die kregen we, de zon, en daar hoort fris en lekker eten bij. Even geen zware maaltijden, maar lichte en frisse schotels, zoals deze groene pastasalade.

Benodigdheden, voor 2 personen:

150 g korte pasta naar keuze

1 grote courgette

1 blik kikkererwten (ongeveer 220 g uitgelekt gewicht)

1/2 komkommer

2 stengels lente-ui

60 g gemengde pitten en zaden (pompoenpitten, zonnebloempitten, pijnboompitten, sesamzaadjes,..)

8 blaadjes verse munt

1/2 citroen

olijfolie

peper, zout, oregano, tijm, basilicum, paprikapoeder, currypoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kikkererwten, laat uitlekken en dep droog. Doe ze in een ovenschaal met een flinke scheut olijfolie, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl currypoeder en peper en zout. 

Snijd de courgette in blokjes en doe in een andere ovenschaal. Sprenkel er olijfolie bij en kruid met 1 tl basilicum, 1 tl oregano en 1/2 tl tijm en peper en zout. 

Zet zowel de kikkererwten als de courgette 25-30 minuten in de oven. Laat nadien volledig afkoelen. 

Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Spoel nadien onder koud water en laat uitlekken. 

Doe de pitten en zaden in een koekenpan en rooster ze enkele minuten. Zet apart en laat afkoelen.

Snijd de komkommer in kleine blokjes, de munt fijn en de lente-ui in schijfjes.

Meng alle ingrediënten onder elkaar en besprenkel met het sap van de citroen. Indien gewenst kan je er nog wat extra olijfolie en peper en zout bij doen. Serveer! 

Tips: 

  • Voorbereiding: Je kan deze salade volledig op voorhand klaarmaken. Als je alles liever extra crunchy hebt, houd dan de kikkererwten en geroosterde zaden en pitten apart en voeg deze pas toe wanneer je gaat eten. 
  • Deze salade kan je perfect zo eten als licht en veggie avondmaal, maar is ook lekker als lunch of als side dish bij de barbecue of met een stukje vlees of vis erbij. 
  • De hoeveelheden zijn relatief, voeg gerust meer courgette toe, meer komkommer, wat meer of minder munt, afhankelijk van je smaak. 
  • De pastasalade is het lekkerst als ie even koud is kunnen worden in de koelkast. Ik maak de salade altijd op voorhand en zet hem in de koelkast. Een kwartiertje voor je gaat eten uitzetten en dan is ie op z’n allerlekkerst!

Smakelijk,

Laurence

Ben je zot van pastasalades? Check dan zeker ook eens deze variant met spinazie en feta, deze lekkere pastasalade met basilicum en mozzarella of deze heerlijke salade met spirelli, tonijn en lekker veel groentjes. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Groene pastasalade

As Cooked By Ginger
Een verfrissende groene pastasalade met courgette, komkommer, munt en kikkererwten. Smaakvol, licht, gezond en yummy!
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 1 uur 10 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 1 blik kikkererwten (=220 g uitgelekt gewicht) gespoeld & uitgelekt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl currypoeder
  • 1 grote courgette in blokjes
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl oregano
  • 1/2 tl tijm
  • 150 g korte pasta naar keuze eventueel volkoren
  • 60 g gemengde zaden en pitten bv pompoenpitten, zonnebloempitten, pijnboompitten, sesamzaadjes
  • 1/2 komkommer in blokjes
  • 8 tal blaadjes munt versnipperd
  • 2 stengels lente-ui versnipperd
  • 1/2 citroen
  • olijfolie
  • peper, zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de kikkererwten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met het paprika- en currypoeder en peper en zout.
  • Doe de courgetteblokjes in een andere ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met basilicum, oregano, tijm en peper en zout.
  • Zet de kikkererwten en courgette 25-30 minuten in de oven en laat nadien volledig afkoelen.
  • Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Spoel nadien onder koud water en laat uitlekken.
  • Rooster de zaden en pitten kort in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  • Meng alle ingrediënten onder elkaar. Besprenkel met citroen. Voeg eventueel extra olijfolie, peper en zout toe en serveer!
Trefwoord Pastasalade

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept