Ga terug

Groene pastasalade

As Cooked By Ginger
Een verfrissende groene pastasalade met courgette, komkommer, munt en kikkererwten. Smaakvol, licht, gezond en yummy!
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 1 blik kikkererwten (=220 g uitgelekt gewicht) gespoeld & uitgelekt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl currypoeder
  • 1 grote courgette in blokjes
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl oregano
  • 1/2 tl tijm
  • 150 g korte pasta naar keuze eventueel volkoren
  • 60 g gemengde zaden en pitten bv pompoenpitten, zonnebloempitten, pijnboompitten, sesamzaadjes
  • 1/2 komkommer in blokjes
  • 8 tal blaadjes munt versnipperd
  • 2 stengels lente-ui versnipperd
  • 1/2 citroen
  • olijfolie
  • peper, zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de kikkererwten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met het paprika- en currypoeder en peper en zout.
  • Doe de courgetteblokjes in een andere ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met basilicum, oregano, tijm en peper en zout.
  • Zet de kikkererwten en courgette 25-30 minuten in de oven en laat nadien volledig afkoelen.
  • Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Spoel nadien onder koud water en laat uitlekken.
  • Rooster de zaden en pitten kort in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  • Meng alle ingrediënten onder elkaar. Besprenkel met citroen. Voeg eventueel extra olijfolie, peper en zout toe en serveer!
Trefwoord Pastasalade