Lunch,  Salades,  Super Healthy,  Veggie

Gegrilde wortel met feta en granaatappel

Vandaag gaan we weer lekker gezond doen op ‘As Cooked by Ginger’, want er staat een vegetarische maaltijd op het menu, boordevol lekkere groentjes. Het hoofdingrediënt is wortel. Voor wortel moet je wat geduld hebben, tenzij je het rauw eet. Het heeft een tijdje nodig om te garen, maar daar heb ik het wel voor over. Wortel is een groente met een wat zoetere smaak. Een perfecte combinatie met de scherpere smaak van feta en de frisse, zure smaak van granaatappel. Al zeg ik het zelf. Ik had in gedachten om een salade met wortel te maken, maar ik wist nog niet wat ik erbij zou doen. De feta en granaatappel is een toevalstreffer. Ik blijf erbij, een ‘ontruim de koelkast’-dagje zorgt voor topgerechtjes. Toegegeven, ook voor mislukkingen, maar wie niet waagt niet wint.

IMG_4592

Benodigdheden, voor 1 persoon:

4-5 dikke wortelen

1 sinaasappel

2 el olijfolie

1 el donkerbruine suiker

100 g feta (of meer of minder, naar keuze)

sesamzaadjes

peper, zout

1 granaatappel

verse spinazie

IMG_4589

Bereiding:

Was de wortelen goed, je mag de schil eraan laten. Snijd ze in reepjes en zorg ervoor dat ze allemaal even dik zijn. Ik deed elke wortel verticaal in twee en dan de helftjes nog eens in twee of vier afhankelijk van de dikte van de wortel. Snijd ze horizontaal ook in twee als het lange wortels zijn.

IMG_4593

Doe de olijfolie, sap van de sinaasappel en peper en zout in een kom en meng de wortelen erdoor. Doe de wortelen in een ovenschaal en giet er nog wat van het sap bij, maar houd een paar eetlepels over. Strooi de bruine suiker over het geheel. Schud de wortelen nog eens door elkaar en zet 20 minuten in de oven. Meng de wortels hierna door elkaar en zet ze opnieuw 20 minuten op. Hierna zouden ze gaar moeten zijn.

IMG_4591

Neem ondertussen een bord en leg er wat verse blaadjes spinazie op. Rol even met de granaatappel over je werkblad en snijd deze in twee. Haal de zaadjes eruit en zet apart.

Neem de wortels uit de oven en schep ze op de spinazie. Verbrokkel er de feta over en vervolgens strooi je er wat granaatappelpitten en sesamzaad overheen. Werk af met de rest van de jus en met peper.

Smakelijk!

IMG_4590

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *