Lunch,  Salades,  Super Healthy,  Veggie

Gegrilde wortel met feta en granaatappel

Vandaag gaan we weer lekker gezond doen op ‘As Cooked by Ginger’, want deze gegrilde wortel met feta en granaatappel staat op het menu. Een gezonde en vegetarische maaltijd, boordevol lekkere groentjes. Het hoofdingrediënt is wortel. Voor wortel moet je wat geduld hebben, tenzij je het rauw eet. Het heeft een tijdje nodig om te garen, maar daar heb ik het wel voor over. Wortel is een groente met een wat zoetere smaak. Een perfecte combinatie met de krachtige smaak van feta en de frisse, zure smaak van granaatappel. Al zeg ik het zelf.

Ik had in gedachten om een salade met wortel te maken, maar ik wist nog niet wat ik erbij zou doen. De feta en granaatappel is een toevalstreffer. Ik blijf erbij, een ‘ontruim de koelkast’-dagje zorgt voor topgerechtjes. Toegegeven, ook voor mislukkingen, maar wie niet waagt…

Benodigdheden, voor 2 personen:

5 dikke wortelen

1 sinaasappel

2 el olijfolie

1 el donkerbruine suiker

1 tl mosterd

100 g feta 

2 el sesamzaadjes

pitjes van 1/2 granaatappel

2x handvol verse spinazie

peper, zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de uiteindes van de wortelen en was ze goed. De schil mag eraan blijven. Snijd in reepjes en zorg er hierbij voor dat ze allemaal ongeveer even dik zijn. 

Doe de wortelen in een ovenschaal en voeg er het sap van de sinaasappel, de olijfolie, bruine suiker en mosterd aan toe. Kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar. 

Zet 40 minuten in de oven. Schep in de helft even om. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen. 

Verdeel de spinazie over twee borden. Leg daarop de lauwe wortelen. Verkruimel daarover de feta en strooi er de granaatappelpitjes en sesamzaadjes over. 

Werk af met de jus die nog in de ovenschaal ligt en met een beetje peper.

Tips: 

  • Je kan dit gerechtje perfect als lunch of licht avondmaal eten. Als je voor het avondmaal toch wat meer nodig hebt, kan je er altijd gekookte, afgekoelde quinoa onder mengen en/of er een stukje brood bij eten. 
  • Voorbereiden: Wil je het gerecht graag als lunch op je werk eten. Laat dan eerste de wortelen volledig afkoelen en stel de salade dan samen. Inpakken maar en de auto in! 
  • Deze salade is ook ideaal als side dish bij de barbecue of als onderdeel van een brunchtafel.
  • Vervang de sesamzaadjes gerust door pompoenpitten of voeg extra geroosterde cashewnoten toe. 
  • Zin in vlees? Spekblokjes zijn de way to go bij dit gerechtje! 

Smakelijk!

Laurence

Absolute fan van lichte salades? Check dan zeker eens deze salade met geroosterde venkel en feta of deze salade met scampi en appel. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Gegrilde wortel met feta en granaatappel

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, frisse en zomerse salade van gegrilde wortel met feta en granaatappel. Ideaal als lunch of licht avondmaal, als side bij de bbq of als onderdeel van een heerlijke brunch.
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 5 dikke wortelen
  • sap 1 sinaasappel
  • 2 el olijfolie
  • 1 el donkerbruine suiker
  • 1 tl mosterd
  • 100 g feta
  • 2 el sesamzaadjes
  • pitjes 1/2 granaatappel
  • 2 handvol verse spinazie
  • peper, zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de uiteindes van de wortelen en was ze goed. De schil mag eraan blijven.
  • Snijd de wortelen in reepjes die allemaal ongeveer even dik zijn. Doe de reepjes in een ovenschaal en voeg er het sap van de sinaasappel, de olijfolie, bruine suiker en mosterd aan toe. Kruid met peper en zout en meng goed.
  • Bak 40 minuten en schep om in de helft. Haal uit de oven en laat lauw worden.
  • Verdeel de spinazie over 2 borden. Verdeel daarover de wortelen. Verkruimel de feta hierboven en bestrooi met de granaatappelpitjes en sesamzaadjes.
  • Werk af met extra peper en de jus die nog in de ovenschaal zit.
  • Smakelijk!
Trefwoord Feta, Granaatappel, Wortelen

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept