Ovenschotels,  Vlees

Ovenschotel met butternut en kip

Een heerlijke ovenschotel… Ik kan het alvast van tijd tot tijd zeker appreciëren. Tijdens de herfst en de winter zijn het zeer welkome gerechtjes. Plus, ze zijn gemakkelijk op voorhand klaar te maken zodat je er op het moment zelf nog weinig werk aan hebt. Alleen maar voordelen aan die ovenschotels. Blij was ik dus wel toen ik deze tegen kwam in het Delhaize Magazine. Een prachtig magazine boordevol lekkere gerechtjes, de mooiste fotografie en toffe tips en verhalen.

Ik kwam dus dit gerechtje tegen: Kippenblokjes uit de oven met butternut en kokosmelk. Weinig ingrediënten en weinig werk. Het perfecte gerecht voor na een drukke werkdag dus. Willen jullie het receptje? Dat vinden jullie dus in het magazine, maar ook op As Cooked by Ginger. Al voegde ik er wel wat extraatjes aan toe en liet ik de look weg. Benieuwd?

Benodigdheden, voor 2 personen:

350 g kipfilet

1/2 butternut

350 ml kokosmelk

5 el olijfolie

1/2 tl sambal

1 tl rode currypasta

1 laurierblaadje

3 cm verse gember

1/2 rode peper

1 tl basilicum

peper, zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de gember, versnipper de rode peper. Schil de butternut en snijd in relatief grote blokjes. Snijd de kip in stukken. Doe beide samen in een grote mengkom en voeg er de rode peper, laurier, olijfolie, basilicum, peper en zout aan toe. Rasp er ook de gember boven. Voeg de sambal en currypasta toe en meng goed.

Voeg de kokosmelk toe en meng nog een keertje heel goed. Doe het geheel in een ovenschotel en zet een uur in de oven.

Delhaize stelt voor om het te eten met rijst, wat sowieso super lekker is, maar wij aten het met krokant geroosterd Turks brood. Ik stak gewoon een stuk Turks brood de laatste tien minuten bij in de oven.

Laat het smaken!

Laurence

6 Comments

      • Isabelle

        Hoi!
        Ik heb dit gemaakt, omdat het met lekker leek, maar het is niet goed gelukt… de saus is te waterig en lijkt geschift. Aan wat zou dit kunnen liggen? Ik heb de sambal vervangen door een lepeltje harissa en de chilli niet gebruikt, maar voor de rest heb ik er weinig aan veranderd. Het blik kokosmelk dat ik gebruikt heb, was wel gescheiden in kokos en kokoswater, maar ik heb dit nog al voor gehad en dat lukt het normaal wel. Heb jij een idee?
        Alvast bedankt!
        Groetjes, Isabelle

        • As Cooked By Ginger

          Hoi Isabelle,
          De saus mag best wat loperig zijn nog, maar wel jammer dat ie geschift is. Misschien heb je je blik kokosmelk er te koud bij gedaan?
          Het is aan te raden het er op kamertemperatuur bij te doen en om even in je blik te maken zodat de kokos en het water niet gescheiden zijn vooraleer je het erbij doet. Al heeft dat bij mij in het verleden ook niet meteen grote problemen opgeleverd.
          Hopelijk heeft het alsnog wel gesmaakt 😉
          Groetjes,
          Laurence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *